Şarkışla İlçesi'ndeki parka bir süre önce konulan ve başında 'takke' olduğu gerekçesiyle tartışmalara yol açan Âşık Veysel heykelinin yerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nden fötr şapkalı yeni bir Âşık Veysel heykeli getirileceği açıklandı.

Ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu anısına Şarkışla ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Âşıklar Bayramı kapsamında yeniden düzenlenen ve aynı adı taşıyan parka konulan heykel, başında takke bulunduğu gerekçesiyle tartışmalara yol açmıştı. Bazı Alevi derneklerinin de tepki göstermesi üzerine mevcut heykelin yenisiyle değiştirilmesine karar verildi. Şarkışla Belediyesi ile Sivas Belediyesi"nin ortaklaşa çalışmasıyla ilçeye yeni bir heykel getirileceği öğrenildi.



Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bahçesinde yer alan ve ünlü ozan Âşık Veysel"i başında fötr şapka ile saz çalarken gösteren yeni heykel, buradan alınarak Şarkışla ilçesine getirilip, tartışılan heykelin yerine yerleştirilecek. Bu konuda gerekli girişimlerin başlatıldığı belirtilirken, Şarkışla Belediyesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü arasındaki gerekli protokolün imzalanmasından sonra, belediye aracına konularak heykelin Şarkışla"ya getirileceği belirtildi.
Takkeli olan Âşık Veysel heykelinden daha büyük olan heykeli, parktaki yerine koymak için kadesinde çalışmalar yapılacağı öğrenildi.