Olay, ilçeye adını veren tarihi köprüde gerçekleşti. İddiaya göre, Meriç'in Paşayenice köyünde ikamet eden 1960 doğumlu Ahmet Elgün, bir süre önce bankadan kredi çekerek ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındı. Bir süre İstanbul'da yaşayan Elgün, eşiyle aralarında çıkan tartışma sonucunda memleketi Meriç'e döndü. Elgün'ün bankadan çektiği krediyi ödeyemeyince emekli maaşına haciz konuldu. Meriç'teki evinde tek yaşayan Elgün, durum üzerine psikolojik bunalıma girdi.

Akşam saatlerinde Uzunköprü'ye gelerek arkadaşlarıyla sohbet eden Elgün, bir süre sonra arkadaşlarının yanından ayrıldı. Elgün, girdiği bunalım sonucu ilçeye adını veren tarihi köprünün altına giderek boynuna geçirmiş olduğu iple kendini asarak intihar etti.

Olayın yaşanmasının ardından köprünün altına tuvalet ihtiyacını gidermek için giden A.T. Elgün'ün cansız bedenini buldu. Durumu hemen acil servis ve polis ekiplerine bildiren A.T. "Tuvalet ihtiyacımı gidermek için köprünün altına indim. Köprünün altına indiğimde iple kendini asmış birini gördüm ve durumu hemen 112 Acil ve 155 Polis ekiplerine bildirdim" dedi.

Elgün'ün yakınları ise, "Ailesiyle sorunları vardı. Kredi kartı borçlarından dolayı emekli maaşına da haciz konulunca psikolojik bunalıma girdi. Bugün saat 15.00 sıraların kahvede karışlaşmıştık yemek yemeğe çağırdım gelmedi, morali çok bozuktu. Yazık etti kıydı kendine" dedi.

Elgün'ün cenazesi olay yerine gelen savcının incelemelerinin ardından İstanbul Adli Tıp Kuruma sevk edildi.