Oscar ödüllü dünya starı Kevin Costner, THY reklam filminde rol almak için dün İstanbul"a geldi. Türkiye"yi ikinci kez ziyaret ettiğini ancak THY ile daha önce hiç uçmadığını söyleyen Costner, ön tarafında "Ne mutlu Türküm diyene" yazan ve arkasında Türk bayrağı olan şapkasıyla da dikkat çekti.

OSCAR ödüllü Hollywood yıldızı Kevin Costner, Türk Hava Yolları"nın (THY) tanıtılacağı yeni reklam filminde rol almak için dün Türkiye"ye geldi. Kendi yazıp yönettiği ve oynadığı "Kurtlarla Dans" filmiyle Oscar ödülü kazanan Kevin Costner, Türkiye"yi ikinci kez ziyaret ettiğini vurgulayarak, "İlkinde olduğu gibi ikinci gelişimde de bir kral gibi karşılandım. Türkiye"de kendimi evimdeymiş gibi hissediyorum. THY ile bir çalışma yapmak benim hayatımdaki en önemli anlardan biri olacak" dedi. Costner, THY ile hiç uçmadığını belirterek, "Kariyerim boyunca birçok firmadan reklam teklifi aldım. Ama her zaman büyüyen ve müşterilerine değer veren şirketlerle birlikte anılmak istemişimdir" dedi.

Türkiye"nin elçisi gibiyim

2007 yılında "Modern West" adlı grubuyla İstanbul"da bir konser veren ünlü aktör, Türkiye"ye yaptığı ilk ziyaretten çok etkilendiğine işaret ederek, şöyle konuştu: "İlk ziyaretim sonrasında ülkemde Türkiye ile ilgili olarak sahiplenme ve gururla bahsediyorum. Türkiye"de insanların çok arkadaş canlısı ve güzel olduğunu söylüyorum. Bunları aktararak bir anlamda Türkiye"nin resmi olmayan elçisi oluyorum. Washington"da yetkililerle konuşma imkanım olduğunda, buradaki deneyimlerimden bahsedeceğim ve Türkiye"ye gereken önemin verilmesi gerektiğini ileteceğim."

THY"nin yeni reklam filminde rol almak için 1 milyon Euro ücret alacağı belirtilen Costner, THY tarafından gelen reklam filmi teklifini ücreti nedeniyle kabul etmediğinin altını çizerek, şunları söyledi: "Benim için para ilişkilerimizin devam etmesinden daha önemli değil. Türkiye"ye ikinci kez gelmenin sebebi, ilk ziyaretimde karşılanma şeklimdi. O zaman Türkiye beni müzisyen kimliğimle davet eden ilk ülke olmuştu. Çok şaşırdım, hiç böyle bir yaklaşım beklemiyordum. Eğer çağrılıyorsam mutlaka gitmeliyim diye düşündüm. Bu nedenle Türkiye"nin hayatımda çok önemli bir yeri var. Reklam çekimini bu sebeple kabul ettim. Bir arkadaşlığın başlangıcı olduğunu düşündüm." Oyuncu, yapımcı, yönetmen ve müzisyen olan Costner, en fazla müzisyen kimliğiyle mutlu olduğunu da söyledi.

Kariyerinde bir ilk olacak

THY"nın 70 ülkede yayınlanacak reklam filminin, ünlü aktörün kariyerinde de önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Bu film Costner"in birden çok ülkede aynı anda gösterime giren ilk reklam filmi olacak. THY, bu reklam filminde öncelikle sunduğu business class hizmetinin tanıtımına önem veriyor.

Atatürk gerçekten çok özel bir insan olmalı

KEVIN Costner, bir soru üzerine Atatürk gibi özel bir kişiliği bir Türk aktörün canlandırması gerektiğini belirterek, "Türkiye dışında bir kişiyle (Atatürk) ilgili bu kadar gurur duyan başka bir ülke ve ulus görmedim. Atatürk gerçekten çok özel bir insan olmalı" dedi.

Hedefimiz savaşları bitirmek olmalı

KEVIN Costner, "Gazze"de bir savaş yaşanırken Müslüman bir ülkede bulunmak nasıl bir duygu" şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı: "Doğduğumuz ülkeyi kendimiz seçemiyoruz. Önemli olan kendimizi dünya vatandaşı olarak görmek. Dünyanın varoluşundan beri savaşlar var ve hedefimiz bunları bitirmek olmalı. Üçüncü Dünya Savaşı"nı durdurmak için gücümüz, inancımız ve tutkumuz olmalı."

Küresel krizden hepimiz etkilendik

ÜNLÜ aktör Kevin Costner, "Küresel finansal krizden etkilendiniz mi?" şeklindeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı: "Küresel krizden hepimiz etkilendik. Benim hayatımın diğerlerine göre rahat olması başkalarını düşünmüyorum anlamına gelmiyor. Yakınımda olan kişilere yardımcı olmaya çalışıyorum. Aile olmak böyle birşey."

Şapkayı özel yaptırdı

İstanbul"daki Airport Otel"de düzenlenen basın toplantısında, Kevin Costner, önünde "Ne mutlu Türküm diyene" yazan ve arkasında Türk bayrağı bulunan şapkası için şunları söyledi: "Bu şapkayı ABD"de yaptırdım. Atatürk"ün yaptığı bir konuşmayı okudum. "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü çok beğendim. Ülkenize gelmekten ne kadar mutlu olduğumu bu şekilde göstermek istedim."

Uçuşun maliyeti 130 bin dolar

KEVIN Costner, İstanbul"a "Gulfstream G4" tipi özel iş jetiyle geldi. Los Angeles"tan kalktıktan sonra Kanada"da St. John Havalimanı"na teknik iniş yaptı. Ekiple beraber bir gece burada kalan Costner toplam 14 saatlik uçuş sonrasında İstanbul"a ulaştı. Bu uçuşun maliyeti ise 130 bin dolar oldu. Aynı tip uçak Türkiye"de halen Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık tarafından kullanıyor.


SABAH