Cambridge Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya yer veren derginin bu sayısında, koyunların zannedildiği gibi aptal olmadığı aksine bazı hayvanlardan daha akıllı oldukları ve karar alabildikleri belirtildi.

İnsanların etinden, sütünden, yününden ve derisinden faydalandığı koyunların aslında halk arasında bilindiği aptal olmadığı hatta çok uyanık bilinen maymunlardan bile daha akıllı olduğu belirtilen haberde; Bilim dünyası, koyunların tahmin edildiğinin aksine çok karmaşık bir beyinleri olduğunu ve çok önemli kararlar alabildiklerini ortaya çıkardı. İngiltere’nin saygın eğitim kurumlarından Cambirdge Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada koyuların uzun süreli hafızalarının olduğunu ve arkadaşlarını 2 yıl boyunca tanıyabildikleri, insan ve diğer koyunları ayırt edebildikleri belirtildi. Yapılan araştırmada, koyunların önüne farklı renklerde kovalar konuldu. Kovalardan sadece kırmızı olanında yiyecek vardı. Daha sonra kovaların şekli değişse de koyunlar yiyeceğin kırmızı kovada bulunduğunu hatırladı. Araştırmada koyunlara daha önce gördükleri insanların fotoğrafları gösterilerek, verdikleri tepkiler ölçüldü ve daha önceden gördükleri insanları iki yıl boyunca hatırlayabildikleri gözlemlendi.

“SÜRÜ PSİKOLOJİSİNDEN KURTULDUKLARINDA DAHA AKILLI”

Koyunların yine maymunların başarısız olduğu psikolojik testleri geçtiğini söyleyen Doktor Laura Avanzo, koyunlara çok kolay bir şekilde bazı bilgiler öğretilebildiğini, sürü halinde hareket ettikleri zaman önemlerini yitirdiklerini ama tek olduklarında koyunların hem çok akıllı hem de çok farklı bir biçimde hareket ettiğini belirti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png