Aydın’a bağlı köy ve beldelerde çiftçilerin ürettikleri ürünlerin kalite ve miktarlarını arttırmak amacıyla tarımsal konularda bilgilendirilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan mühendis ve veteriner hekimlerden oluşan teknik ekipler eğitim ve yayım toplantılarına aralıksız olarak devam ediyor. Toplantılarda köylerin tamamını kapsayacak şekilde eğitim, yayım ve sorunların tespiti yapılırken; çözüm yollarını belirlemeyi amaçlayan çalışmalar yürütülüyor. Bu amaçla söz konusu teknik ekipler, her köy için belirlenen program dahilinde çiftçiler ile toplantılar düzenliyor.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim ve yayım toplantıları kapsamda son olarak Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şakir Karakaya ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün çeşitli şubelerindeki teknik elemanlarca Aydın merkeze bağlı Kızılcaköy’de bir çiftçi toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda zeytincilik başta olmak üzere çeşitli tarımsal konularda sorunlar tespit edilerek çözüm önerileri konuşuldu. Mevsimin kış olması nedeniylede çiftçilerin özellikle akşam saatlerinde yoğun ilgisi olan bu çalışmalara bu hafta Konuklu, Anbarcık ve Eğrikavak köyleri ile devam edilecek.