Nazilli Öğretmen Evi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Merkeze bağlı köy
ilköğretim okullarının sağlık, temizlik ve Kızılay kulübünün rehber öğretmenleri ve her okuldan bir öğrenci katıldı. İlk etapta 40 civarında okuldan katılımın olduğu eğitim seminerinde ecza dolabında bulunan malzemeler tanıtılarak nasıl kullanılacağı anlatıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Nabız Sağlıklı Yaşam Derneğinin Genel Sekreteri Necdet Turhan, derneklerinin çalışma alanlarını ve yaptığı faaliyetleri özetleyerek Nazilli köylerindeki okullara tıbbi alanda yapacakları destekleri anlattı. Turhan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Topluma, insanlara hizmet etme, onların ihtiyaçlarını karşılama, hayatı kolaylaştırma, varsa bir sorunu ortadan kaldırarak insanımızı mutlu etme amacıyla yola çıktık. Bu bağlamda kurulduğu günden beri derneğimiz çalışmalar yapmaktadır. Temizlik alışkanlığının kazanılması adına yapılan bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Her şeyin başı sağlıksa sağlığında başı temizliktir. Doktorlar olarak vazifemiz; sadece hastalığı teşhis ve tedavi etmek değildir. Daha hastalık oluşmadan hastalığa sebebiyet verecek unsurların ortadan kaldırılması ve hastalıktan korunmayla ilgili bilgi vermekte bu mesleğin bir parçası ve gereğidir. Bu gün ise burada eğitim alanında takdire şayan çalışmalar yapan Nazilli Eğitimciler Derneği ile birlikte çok önemsediğimiz ve örnek olacağına inandığımız bir projeyi gerçekleştirmek üzere bir araya geldik” dedi.
Turhan"ın konuşmasının ardından Nabız Derneği Başkan Yardımcısı Nazilli Devlet Hastanesi Doktorlarından İlk Yardım Eğitmeni sertifikalı Dr Orhan Şahin slayt destekli ilk yardım eğitim seminerine başladı. Şahin “Okullarımızın sağlık kulübü öğretmenleri ve her okuldan davet edilen bir öğrencilerimizin okullarına ecza çantaları ile döndüğünde ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyulduğu acil durumlarda yapılması gerekenler düzenli bir şeklide uygulandığında hayat kurtarabilir. Özellikle havaların ısınmasıyla köylerimizde yaygın olarak görülen böcek ısırması, akrep sokması, güneş çarpması ve küçük yaralanmalar gibi durumlar ilk yardım gerektiren konulardır. Nazilli Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirilen bu örnek proje sayesinde köylerimizin hepsinde bir ecza dolabı olacak. Gerek öğretmenler gerekse öğrenciler bu ecza dolaplarında bulunan malzemeyi basıl kullanılacağını öğrenmiş olacak” diyerek, öğrencilere ilk yardımın önemine işaret etti.