Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Nüfus Müdiresi tutuklandı.Edinilen bilgiye göre uzun süredir Köşk İlçesi’nde nüfus müdiresi olarak görev yapan Eser Sert’in çeşitli nüfus işlemlerinden ve nikah kıyımı sırasında devletin belirlediği ücretin üstünde ücret alarak haksız kazanç sağlamak suçundan tutuklandı. 
Cumhuriyet Savcılığı’na bu yönde gelen şikayet üzerine jandarma ve polis Köşk ilçesinde nikah kıydıranları takibe aldı. Nikah kıyım ve çeşitli nüfus işlemlerini kendi odasında yapan Nüfus Müdürünün, özellikle ailelerinden habersiz evlenecek olan gençlerden ve kız kaçıranlarda fazla miktarda para aldığı belirlendi. 
İrtikap ve haksız kazanç suçlamaları ve son zamanlarda evlenen kişilerin ifadeleri ve şikayetleri sonucu adliyeye sevk edilen bayan müdür tutuklanarak Aydın E Tipi Cezaevine gönderildi. 
Normal şartlarda aile cüzdanın 50 lira, nüfus cüzdanlarının 5'erden 10 lira olduğu ancak bayan müdürün çok miktarda para aldığı öğrenildi. Bu arada Nüfus Müdürü Eser Sert'in köy muhtarlarını da arayarak evlenecek olanları belediyeye değil, kendisine gönderilmesini istediği belirtildi. 
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.