Eğil Hükümet Konağı'ndaki adliye binasında dün BDP"li yöneticilerin yargılandığı bir davayı izleyen Belediye Başkanı Petek Çapanoğlu Çelik ve partililer, Hükümet konağından ayrılırken binanın önünde bekleyen Karakoç ailesine mensup köy korucuları ile tartıştı.

İddiaya göre korucuların 8 aylık hamile olan Belediye başkanı Petek Çapanoğlu Çelik"e sözlü sataşmalarda bulunması ile başlayan gerginlik, partililerin müdahalesiyle fiziki saldırıya dönüştü. Gerginlik tırmanırken, Başkan Çeli, polise bağırarak olaya müdahale etmelerini istedi. Polis, havaya ateş açarak gerginliği bitirmeye çalışırken, olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Polisin havaya ateş açarak bitirdiği gerginliğin ardından, 1 ay sonra doğum yapacak olan Belediye Başkanı Petek Çapanoğlu Çelik, oradan uzaklaştırılarak hemen hastaneye kaldırıldı. Çelik, olayın provokasyon olduğunu, görülen davanın Karakoç ailesi ve korucularla ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Olaydan sonra Belediye başkanı ve BDP"liler koruculardan şikayetçi oldu.

BDP: CEVABI VERİLECEKTİR

Olay BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından kınandı. BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aksünger, ilçe belediye başkanları ile partililer, dün Eğil"de yaşanan olaydan sonra ilçeye giderek BDP ilçe başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Aksünger, belediye başkanlarına çirkin ve organizeli bir saldırının düzenlendiğini öne sürerek şöyle dedi: “Bu saldırı, saldırganlar ile belediye arasında yaşanan bir husumetten kaynaklı saldırı değildir. Bunun, barış sürecini sabote etmeye çalışan organize bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. Saldırıyı düzenleyenler ve buna destek verenler, çatışmalı süreçin devamından yana olanlardır. Saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu saldırı karşısında sesiz kalmayacağız. Saldırının cevabı verilecektir.”

"ARAYA GİREN PARTİLİ DAYAK YEDİ"

Saldırı olayını anlatan Belediye Başkanı Petek Çapanoğlu Çelik de, adliye çıkışında önce kendisine sözle satışmaya çalıştıklarını ve halkın içerisinde kendisini rencide etmeye çalıştıklarını söyledi. Çelik şöyle konuştu: “Daha sonra fiziki olarak saldırmaya kalktılar. Benimle onların arasına giren bir partili saldırganlardan dayak yedi. Yaklaşık 30 kişi vardı ve polis gelip havaya ateş açınca dağıldılar. Şikayetçi olduk. Saldırının, hem de kadına yönelik şiddete karşı mücadele gününde gerçekleşmesi ve hamile bir kadın belediye başkanına bunun yapılmasını insanlıkla bağdaştırmıyorum. Bunları insan olarak görmüyorum. Devlet kimlere silah verdiğini görsün.”

Radikal