Terörle mücadelenin simge isimlerinden Korkut Eken"in işyerlerinin de bulunacağı Anteres Alış-veriş merkezi Mart ayı başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Ticari hayata alışmakta olan Korkut Eken, işyeri açması nedeniyle kendisiyle röportaj yapmlak isteyen televizyoncuların kızı ve damadı ile ilgili sorular sormasına kızdı, “iki genç mutlu olduktan sonra bize düşen başka bir şey yok” dedi.

Abdullah Çatlı"ya arandığı dönemde görev verdiği gerekçesiyle yargılanan ve 2 yıl cezaevinde yatan Korkut Eken"in, mahkumiyetinde Yargıtay 8. Daire Üyesi Yusuf Kenan Doğan"ın da imzası bulunuyor. Eken"in kimya mühendisi olan kızı Sonay ile Yusuf Kenan Doğan"ın oğlu İbrahim Doğan"ın evlenmesi değişik yorumlara yol açtı.

Eken, bu konuda “hurriyet.com.tr”ye şu açıklama yaptı:

“Bütün televizyoncular, işyeri açmam nedeniyle röportaj yapmak isterken neredeyse ilk soruları kızımın, beni mahkum eden heyette bulunan Yusuf Kenan Doğan"ın oğluyla evlenmesi oluyor. Doğrudur, beni mahkum eden mahkeme heyetinde, bugün dünürüm olan Yusuf Kenan Doğan vardı. Bilgimiz haricinde kızımla, oğlu İbrahim Doğan birbirini sevmiş. Bunun benim ve eşimin şahsında ilgisi yok. Onlar 28-30 yaşına gelmiş insanlar. Karar vermişler, evlenmek istemişler. Kızını çok seven bir baba olarak sadece nasihatten başka karşı çıkacağımız bir olay yok. Aileler bu konuda devre dışıdır.”

Damadım İbrahim Doğan"ı “çok saygılı, çok dürüst bir insan” olarak tanımlayan Eken, “insanlar birbirini tanımadan sevmeyebilir. Şimdi kızımın mutlu olması için hem de damadımı çok sevdiim için benim için problem yok. Bu bizim değil, onların hayatı. Bizler, gençlerin mutlu olmasını isteriz. Bize düşen başka bir şey yok” dedi.