Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Pforzheim kentinde dün iki çocuğunu oturduğu binanın döndüncü katından aşağıya atan, ardından kendisi atlayarak hayatını kaybeden 27 yaşındaki Züleyha T'nin psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Züleyha T'nin 2005 yılında ilk çocuğunu dünyaya getirdikten sonra bunalım geçirdiği ve şizofren olduğu belirtildi.

Pforzheim Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, genç kadının şizofrenik-paranoya olduğu konusunda ellerinde herhangi bir doktor raporu bulunmadığı, ancak evinde yapılan araştırmalarda Züleyha T'nin bazı notlarından bu tür bir rahatsızlığı olduğunun belirlendiği belirtildi.


Minik Muzaffer hayata tutunmaya çalışıyor
27 yaşındaki genç kadının ayrıca Pforzheim yakınlarında bulunan Hirsau kentindeki bir klinikte tedavi gördüğü ifade edildi. Züleyha T'nin 4 yaşındaki oğlu bir çiçek saksısının üzerine düştüğü için hayatta kaldı ancak talihsiz yavrunun bacakları kırıldı.

Züleyha T ve kendisiyle birlikte hayatını kaybeden 3 aylık kızının otopsilerinin bugün Heidelberg Üniversitesi'nde yapılacağı açıklandı.


DÜNYADAN KISA KISA...

FARE KALBİNE YAMA YAPILDI
Farelerin karnında kalp hücreleri geliştirilerek, kriz geçiren farelerin kalbi onarıldı. Hasta farelerin kalbi, kök hücre sayesinde onarıldı.İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre, bilim adamları hasta farelerin karnında kalp hücrelerini geliştirdi ve böylece kriz geçiren farelerin kalbini onarmayı başardı.

DÜNYAYI TEK BAŞINA DOLAŞAN EN GENÇ KİŞİ
Britanyalı 17 yaşındaki denizci, dünyayı denizden tek başına dolaşan en genç kişi oldu. Britanyalı denizci Mike Perham, 9 ay süren 45 bin kilometrelik yalnız serüvenini bugün İngiltere'nin güneyindeki Cornwall'da tamamladı. Perham'ın, geçen ay benzer bir seyahati 13 ayda tamamlayan Californialı 17 yaşındaki Zac Sunderland'dan birkaç ay daha küçük olduğu kaydedildi.

İSRAİL ORDUSUNA ORGAN HIRSIZLIĞI
İsrailli avukat, iddiaları yayımlayan İsveç gazetesi hakkında New York'ta tazminat davası açtı. İsrailli bir avukat, İsrail ordusunu Filistinlileri organlarını çalmak için öldürdüğünü iddia eden makalesi nedeniyle, İsveç gazetesi Aftonbladet hakkında New York'ta 7,5 milyon dolarlık tazminat davası açtı. İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, avukat Guy Ophir, Manhattan Yüksek Mahkemesine verdiği dava dilekçesinde, gazete ile söz konusu makalenin yazarı Donald Bostrom'u, Yahudilere ve İsrail askerlerine "ırkçı iftiralar atarak, Yahudi düşmanlığı yapmak" ile suçladı. / hürriyet