Şikayete konu olay, dün öğleden sonra Bayraklı Mustafa Uygur İlköğretim Okulu’nda meydana geldi.
Teneffüste okulun bahçesinde top oynayan 4/D sınıfı öğrencisi, üçü de 10 yaşında olan Ç.İ., U.U. ve H.K., iddiaya göre yaramazlık yaptıkları gerekçesiyle evli ve 1 çocuk babası hademe 42 yaşındaki O.Ö. tarafından götürüldükleri süt odasında dövüldü. İddiaya göre O.Ö., daha sonra cep telefonuyla çocukların fotoğraflarını çekti, adlarını kağıda yazdı ve vücutlarının kızaran yerlerine buz tedavisi uyguladıktan sonra çocukları bıraktı.

Çocukların vücutlarındaki kızarıklıkları fark eden öğretmenler, öğrencileri müdür yardımcısının odasına götürdü. Müdür yardımcısına yaşananları anlatan öğrenciler, akşam okul çıkışı evlerine gönderildi. Yaşananları öğrenen aileler, çocuklarına dayak raporu alıp gittikleri Şehit Ali Gülhan Polis Merkezi’nde hademe O.Ö.’den şikayetçi oldu. Polis merkezine çağrılan O.Ö.’nun iddiaları reddettiği, ilk ifadesinde, "Çocukları darp etmedim, sadece kollarını tuttum. İzler bu nedenle oluştu" dediği öğrenildi.

'KORKUMDAN VURMA DİYEMEDİM'

Yaşadıklarını anlatan öğrencilerden Ç.İ., "O.Ö. Ağabey beni ve arkadaşlarımı saçımızdan çekerek süt odasına götürdü. Tokat attı, saçımı çekti, sırtıma vurdu" dedi. Sırtına vurulduğunda canının çok acıdığı ve korkusundan sesini çıkartamadığını belirten bir diğer öğrenci U.U., "Tenefüste top oynuyorduk. O.Ö. abi geldi. Bizi süt odasına götürdü. H.K.’nin ensesine vurdu, saçlarımızı çekti. Sonra fotoğraflarımızı çekti. Adımızı soyadımızı not aldı. Fotoğraflarımızı niçin çektiğni söylemedi" diye konuştu. H.K. de "Zil çaldı öğretmenimiz geldi. Olayı öğrenince müdür yardımcısının yanına gittik, neler yaşadığımızı anlattık. Eve gelirken yolda ailemizle karşılaşan öğretmenimiz durumu anlattı" dedi.

'OLAYI ÖRTBAS ETMEK İSTEDİLER'

Oğlu dövülen velilerden Ç.İ.’nin işçi emeklisi olan babası Hüseyin İmrak, "Çocuklar okulda kameraların bulunmadığı süt odasında darp edilmiş. Olayı eşimin telefonuyla öğrendim. Bu insanın akli dengesi yerinde mi değil mi bilmiyorum. Okuldan da bize böyle bir olayın yaşandığına dair bilgi verilmedi. Polis merkezine gidip şikayetçi olduğumuz zaman okulun müdürü buraya geldi. Müdür bana 'Hademeyi şikayet etmeyin. Kendi aramızda hallederiz' diyerek olayı kapattırmaya çalıştı. Çocuklarımıza da baskı yaptı. Hademe nasıl olup da bu cesareti buluyor. Bizim bir fiske bile vurmadığımız, kıyamadığımız çocuklarımızı hademe dövüyor. Bir de biz öğrenmeyelim diye izler yok olsun diye çocukların vücutlarına buz tedavisi uygulamışlar. Sonuna kadar şikayetçi olacağız" dedi.

Okul yönetimi ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, hademe O.Ö. ile konuştuklarında, çocukların bir haftadır kendisiyle dalga geçtiklerini, ancak onları dövmediğini söylediğini belirtti.

Polis de olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.