Forum İstanbul'daki Jurassic Land'in en genç dinozor heykeli 'Spinosaurus', şehir turu atarak İstanbullularla buluşmaya devam ediyor.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden Avrupa'dan Asya'ya geçen Spinosaurus, köprüdeki sürücüleri şaşırttı.

İstanbullular, 65 milyon yıl önce soyu tükenmiş olan dinozorların 'en büyük ve en zekisi' olarak kabul edilen Spinosaurus ile tanışmaya devam ediyor. Spinosaurus dinozor heykeli, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'ndeki Jurassic Land'in tanıtımı kapsamında kırmızı kafes içinde bugün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçti. Spinosaurus, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün ardından Suadiye-Kızıltoprak arasında yolculuğuna devam etti. Spinosaurus'u görenler kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Spinosaurus, 21 Ocak’ta başlayan İstanbul turu kapsamında Taksim-Harbiye, Beşiktaş-Bebek hatlarında ve Bakırköy Meydan civarında İstanbullularla buluştu. Spinosaurus, 30 Ocak'ta Maslak-Zincirlikuyu arasında, 1 Şubat’ta da Kavacık-4.Levent arasında gezdikten sonra Jurassic Land’de geri dönecek. 70 çeşit dinozor arasından tarihte en gösterişli cins olarak kabul edilen ve dikenli sürüngen anlamına gelen, yaklaşık 100 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen Spinosaurus, tahmini beyin ağırlığının vücut ağırlığına oranına bakılarak dinozorlar arasında en yüksek zekaya sahip olduğu düşünülüyor.

 

sicakgundem.com