Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, parmağı hastaneye yetiştirmek için yoğun çaba harcadı. Ancak önce yaralının hangi hastanede olduğu bulunamadı. Daha sonra ambulansın lastiği patladı. Tüm aksiliklere rağmen hasteneye ulaştırılan parmak, aşırı doku kaybı nedeniyle yerine dikilemedi.

Yenibosna Merkez Manallesi Metinbey Sokak Numara 22'de oturan Murat Yılmaz (38), saat 01.30 sıralarında merdivenlerde dengesini kaybederek düştü. Sağ eli merdivenlere takılan Yılmaz"ın serçe parmağı koptu. Olayı gören komşuları hemen 112"yi arayarak sağlık ekiplerine haber vermek istedi. İddialara göre, yaklaşık 25 dakika boyunca 112"ye ulaşamayan vatandaşlar 155"i arayarak polis ekiplerinden yardım istedi. Bu arada Yılmaz"ın kopan parmağı aramalara rağmen bulunamadı. Ambulansın gelmesini beklemeyen bina sakinleri, parmağı bulunamayan Murat Yılmaz"ı özel bir otomobille yakındaki özel Nisa Hastanesi'ne götürdü.

YARALININ HANGİ HASTANEDE OLDUĞU BULUNAMADI

Olay yerine gelen ambulans, uzun aramalar sonunda bulunan kopan parmağı alarak Yılmaz"ın ilk götürüldüğü Nisa Hastanesi'ne gitti. Hastaneye gelen 112 ekiplerine, Yılmaz"ın buradan başka bir hastaneye yönlerildiği söylendi. Yılmaz"ın hangi hastaneye gittiğini bir türlü öğrenemeyen ve kopan parmağı taşıyan 112 ekipleri, yaklaşık 20 dakika Yenibosna Yıldırım Beyazıt Caddesi E-5 kenarında bekledi.

AMBULANSIN LASTİĞİ PATLADI

Yılmaz"ın İkitelli'deki Özel Tem Hospital'a kaldırıldığı öğrenen 112 ekipleri, bu hastaneye doğru yola çıktı. Parmağı zamanında yetiştirmeye çalışan ambulansın yolda lastiği patladı. Ambulans, patlak lastikle hastaneye gitmeye devam etti. Bu defa da hastanenin yolunu bulamayan 112 ekiplerinin yardımına basın mensupları yetişti. Ambulansın önüne geçen basın mensupları, 112 ekiplerine hastaneye kadar rehberlik etti.

Hastaneye ulaştırılan parmak dokularda aşırı derecede parçalanma olduğu için yerine dikilemedi.

Olayı anlatan Murat Yılmaz"ın komşusu, yaklaşık 25 dakika boyunca 112"ye ulaşamadıklarını ve polisin yardımıyla ambulansın geciklemeli olarak olay yerine geldiğini iddia etti. Parmağı taşıyan ambulanstaki 112 ekiplerine teşekkür eden Yılmaz"ın kapı komşusu, lastiği patlamasına rağmen 112 ekiplerinin parmağı yetiştirmek için büyük çaba harcadıklarını kaydetti./dha