Aydın Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Türkan Selek, ''Bugün kadınımız erkeklerle beraber çoğu iş kolunda ve mesleklerde başarı ile çalışmaktadır'' dedi.
Türkan Selek, Kent Konseyi Kadın Meclisi Raportörü Selma Böceklioğlu Dündar ve Kadın Meclisi ADÜ temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı ile Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 76. yıl dönümü dolayısıyla Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilanından sonra, çağdaşlaşma sürecinde yaptığı devrimlerde, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda önemli hizmetleri bulunan Türk Kadını'nı unutmadığını anlatan Selek, Atatürk'ün kadın-erkek eşitliğinden yana olduğunu söyledi.
Atatürk'ün 1923'ten itibaren üzerinde titizlikle durduğu ve uygulamaya koyduğu kadın hakları için dünyanın ancak 1975'te çaba sarf ettiğini ifade eden Selek, şöyle konuştu:
''1935 yılı genel seçimlerinde 18 milletvekili ile temsil edilen Türk Kadınları, 21. yüzyılın başlarında TBMM'de ancak 48 milletvekili ile temsil edilebilmektedir. Bugün kadınımız erkeklerle beraber çoğu iş kolunda ve mesleklerde başarı ile çalışmaktadır. Öğretmen, doktor, avukat hakim, savcı, asker, akademisyen, mühendis, bilim kadını, sanatçı ve benzeri olarak daha pek çok alanda başarılı görevler yapmaktadırlar. Fakat, kadınlarımızın ve kızlarımızın 4'te 1'i henüz okuma yazma bilmiyor. Her 3 kadından birisi fiziksel şiddete maruz kalıyor. Yarısı da duygusal şiddet altında. Kırsal kesimde çalışan kadınlarımızın emeği pozitif olarak yeterince değerlendirilmediği gibi sosyal güvencesi ise hemen hemen hiç yok.''