ALMANYA’nın Duisburg kentinde düzenlenen bir şenlikte sahne alan Murat Göğebakan, ses düzeninde yaşanan sorun nedeniyle konserine gergin başladı.

Duisburg’ta dün düzenlenen ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı Türkiye’den Göçün 50. Yılı Şenliği´nde sahne alan şarkıcı Murat Göğebakan, ses düzeninde yaşanan sorun nedeniyle gergin anlar yaşadı.

Sahneden ses yönetmenine "Elleme" diye bağıran Murat Göğebakan, kendisini izlemeye gelenler arasından şarkı isteğinde bulunanlara, "Bana repertuvar yapma. Ben senin için söyler miyim? Ben kendim için söylerim. Ben mutlu olursam, sen de mutlu olursun. Bu zamana kadar birileri mutlu olsun diye mücadele ettim ve bedelini de ağır bir kanserle ödedim. Artık ben mutlu olacağım" diye çıkıştı. Yaşadığı rahatsızlığıda izleyenleriyle paylaşan sanatçı, "Apandisim ağrıdığı için gittiğim doktor bana ’Kansersin ve bir haftalık ömrün var’ dediğinde, kendisine ’Sana taptığımı hatırlamıyorum. Buna ancak Allah karar verir’ dedim" diye konuştu.

Seslendirdiği şarkılara izleyenlerin yeterince eşlik etmediğine kanaat getiren Murat Göğebakan, "Burada imkansızlıktan imkan yaratmaya çalışıyoruz. Size öyle bekleme hakkını vermiyorum. Ulan sizden yat- kat istemiyoruz. Müziğe tempo tutun yoksa çeker giderim" sözleriyle izleyenlerini şaşırttı.

Bir süre sonra yaşadığı gerginliği üzerinden atan şarkıcı, seslendirdiği yeni ve eski şarkılarıyla hayranlarını da hareketlendirdi. Son albümünde yer verdiği ’Al Yazmalım’ı seslendiren Murat Göğebakan, şenlik alanını dolduran müzikseverler büyük alkış aldı.

Duisburg´ta faaliyet gösteren Güldeste Derneği’nin baskanlığını yürüten ve şenlik alanında bulunan fiziksel engelli Gülseren Mirici’yi fark eden Murat Göğebakan, "Vallahi mahçup oldum. Ellerinizden öpüyor ve önünüzde eğiliyorum" dedi. Ünlü şarkıcı, Gülseren Mirici için özel bir şarkı seslendirince büyük alkış aldı.

Şenlik organizasyonunu gerçekleştiren Duisburg Belediyesi Meclis Üyesi Gürsel Doğan, sahneye gelerek üzerinde ’Murat Göğebakan’ yazan 9 numaralı MSV Duisburg formasını sanatçıya hediye etti. Şenlik alanında standı bulunan Kapadokya Kültür Derneği´nin başkanı Mümin Uluç ise sahnede Kapadokya’ya tatile davet ettiği Murat Göğebakan´a, Kapadokya´yı tanıtan dergiler de hediye etti.

Duisburg´ta faaliyet gösteren 15 Türk derneği tarafından desteklenen ve Duisburg Anakent Belediye Başkanı Adolf Sauerland tarafından açılışı yapılan şenlikte standlar kuruldu.