Dershanecilikteki tecrübesini yeni yetişen kızı Seçil Konaklı"nın azmi ile birleştirdiklerini ifade eden Konaklı Dershaneleri Müdürü Ahmet Konaklı, “Aydın"ın eğitimdeki lider markasını yeniden oluşturmak için yola çıktık. Kayıtlarımız başladı. Yeni dönemde eğitim faaliyetlerimize yeniden başlayacağız” dedi.
Dershane binasındaki makamında kız Seçil Konaklı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ahmet Konaklı, bugün Aydın"ı yönetenlerin çoğunluğunun Konaklı Dershaneleri öğrencisi olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı açıklamasında 2007 yılında geçirdiği böbrek naklinden sonra yaşadıklarını anlattı.
37 yıl önce Aydın"da yaptığı girişimin sonucunda Aydın"ın eğitimde bir marka haline geldiğini ve aynı zamanda 14 yıl vergi rekortmenleri arasında yer alan Konaklı Dershaneleri"ni yeniden faaliyete geçirdiklerini ifade eden Ahmet Konaklı, “2007 yılının Mayıs ayında çok riskli bir böbrek nakli ameliyatı geçirdim. 1.5 ay yoğunbakımda kaldım. 6 ay tecritli bir yaşam sürmem gerekti. Sağlığıma kavuşmam uzun sürdü, ancak bu dönemde çok gayret sarf etmeme rağmen kadromu toparlayamadım. Bunun yanında başında bulunmadığım için zarar ettik, fakat kesinlikle öğrenci ve velilerimizi mağdur etmedik, görevimizi eksiksiz yerine getirdik. 2009 yılında çeşitli nedenlerden dolayı ara verdiğimiz eğitim faaliyetlerine yeniden başlama kararı verdik” dedi.
8-12 ve 18 kişilik özel sınıflarla en kısa sürede eğitimlere başlayacaklarını ifade eden Konaklı, geçmişte 16 Türkiye 1."si çıkaran, bir sezonda tıp fakültelerine 132 öğrenci yetiştiren ve bugüne sadece 2 bin civarında doktor ve binlerce bürokrat ve yönetici yetiştiren Konaklı Dershaneleri"nin yeniden Aydın"ın eğitimde gururu olacağını kaydetti.
"Efsane Geri Dönüyor" sloganı ile yeniden açılan dershanede kadronun da baştan sona yenilendiği, çalışanların maaş artı prim sistemi ile tam gün görev yaparak, öğrencilere kesintisiz hizmet verileceğini belirtildi.