Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner"in Hasdal Askeri Cezaevi"de bulunan tutuklu muvazzaf askerlere, “moral ve destek ziyaretine geldiğini” söylediği öğrenildi. Bu ziyaretten “arkanızdayız”dan çok “yanınızdayız” mesajı alan komutanların da Koşaner"e (Balyoz"da tutuklamaların yaşandığı) “11 Şubat tarihi bundan sonra bir milattır. Ortada büyük bir oyun var. Bunu ortaya çıkaracağız” dediği belirtildi. Komutanların Koşaner"den en büyük talepleri de yaşananlar karşısında “dik duruş” oldu.

Hasdal Askeri Cezaevi"ne önceki gün yapılan ziyaretin ayrıntıları netleşmeye başladı. Edinilen bilgilere göre, Koşaner, Hasdal"a ziyaretinde buradaki bütün tutuklularla değil, Hava, Kara ve Deniz olmak üzere her grubun temsilcileriyle görüştü. “Moral ve destek ziyaretine geldiğini” belirten Koşaner"in her temsilciye askerlerin neden tutuklandığını sorduğu öğrenildi. Bunun üzerine başta Gölcük Donanma Komutanlığı"daki arama olmak üzere davayla ilgili kendilerine yöneltilen suçlamalara yanıt veren komutanlar, buna ilişkin belgeler de gösterdi. Komutanlar, “Tahliye gibi bir talebimiz yok. Tahliye olsak da yapılanlara karşı mahkemeye gelerek, hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Askerler, Balyoz davasında bir sonraki duruşması başladığı zaman “komplonun, tertibin alaşağı edilmesi, gerçeğin anlatılması için çalışma içerisine gireceklerini ve anlatacaklarını” da söyledi.

Koşaner ile Yiğit gitti


Genelkurmay Başkanlığı kaynakları “TSK"nin komuta kademesinin tam kadro Hasdal"a çıkartma yaptığı” yönündeki haberlerin yanlış olduğunu belirtirken yalnızca Koşaner ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit"in ziyarette bulunduğunu kaydetti. Komutanların ziyaretinden 1 saat sonra ise ise bağımsız olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu Hasdal"ı ziyaret etti.

ALİCAN ULUDAĞ/Cumhuriyet