Belediye Meydanında ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Gündoğan Kanray, yürüme ve konuşma engelli yaşlı eşi Hazel Kanray'ı her gün işe giderken beraberinde tekerlekli sandalye ile çarşıya getiriyordu. Yaşlı çiftin bu alışkanlığı iki gün yapmayışı komşularını harekete geçirdi. Evin camından bakan komşuları acı gerçeği görerek yaşlı kadının yardımına koştu. Konuşma ve yürüme engelli Hazel Kanray'ın eşinin öldüğünü duyuramadığı anlaşıldı.

Polis nezaretinde eve giren komşuları ve arkadaşları, Gündoğan Kanray (67)'ın kokmaya başlayan cesedini ve cesedi başında çaresiz bekleyen eşi Hazel Kanray'ı buldular.

Ölen eşinin başında 48 saat aç susuz geçiren Hazel Kanray (82) da, kaldırıldığı Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Akdam, Hazel nine kimsesiz olduğu için rahmetli Gündoğan Kanray'ın ona sahip çıktığını ve 1990 yılında resmi nikah yaptırdığını belirterek "Kendi hallerinde sakin bir yaşamları vardı. Hazel nine hem konuşamıyor hem de yürüyemiyor. Onu bu günden itibaren zor günler beklediğini düşünüyorum. Çünkü bakıma muhtaç, kısa zamanda bir huzur evine yerleştirilmeli" dedi.