AA muhabirinin, Aydın Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, birbirinden uzaklaşmaya ve yabancılaşmaya başlayan halkın komşuluk ilişkilerini tekrar canlandırmak, suçları oluşmadan önlemek ve suç korkusunu azaltmak amacıyla geçen yıl başlatılan projede, suçla mücadelede halkın polisin yanında olması bekleniyor. 
     Yetkililer, projenin amaçlarının komşuluk ilişkilerini tekrar aktif hale getirerek, kendileri ve komşularını koruyup kollama bilicinin yaygınlaştırılması ve vatandaşların kişisel güvenlik tedbirlerini almalarının sağlanması ve bu sayede suç oluşumunun engellenmesi olduğunu ifade etti. 
     Proje kapsamında Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, Mimar Sinan ve Girne Mahallelerinde 4 bin 500 daireye giderek, konuyla ilgili broşürleri dağıttı. Broşürlerde ''Siz komşunuzu kollayın ki komşunuz da sizi kollasın'', ''Komşunuz size uzaktaki akrabanızdan daha yakındır'' ve ''Şüphelendiğiniz şahısları 155 Polis İmdat Telefon hattına bildiriniz'' gibi ifadeler yer alıyor. 
     Komşu Kollama Projesi kapsamında, ekiplerin il merkezinde 24 bin broşür dağıtacağı öğrenilirken, çalışmaların yıl sonunda sona ereceği bildirildi.