Yasa gereği her ayın ilk haftası toplanan belediye meclisinde komisyon seçimleri yapılarak, 2010 yılı çalışma dönemi için start verildi.
CHP ve AK Parti"li üyelerden oluşan mecliste Denetim Komisyonu ve Gayri Menkul Satış Komisyonu dışındaki komisyonlarda görev alacak meclis üyeleri oy birliğiyle belirlendi. İlgili yasa gereği görev süresi iki yıl olan Meclis Başkan Vekilliği ile Belediye Encümeni seçimleri bu yıl yapılmadı. Diğer komisyonlarda yer alan isimlerde ise fazla bir değişikliğe gidilmedi.
Geçen yıl olduğu gibi Birinci Meclis Başkan Vekilliği görevini bu yıl da Cengiz Aydın sürdürürken, İkinci Meclis Başkan Vekil yine Zahide İlki Yerlikaya oldu. CHP"li Meclis Üyeleri Mehmet Karanfil ve İbrahim Erdallı Belediye Encümen üyelikleri görevlerini bir yıl daha devam ettirirken, yapılan seçimlerde Cengiz Aydın, Mehmet Karanfil ve Ertan Serbest Denetim Komisyonuna, Sezaver Albeyoğlu, Mehmet Karanfil ve Ertan Serbest Plan ve Bütçe Komisyonuna, Sezaver Albeyoğlu, Cengiz Aydın ve Zahir Gürbüz İmar Komisyonuna, Veli Keskin, Cengiz Aydın ve Nesteren Ören Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna, Veli Keskin, Mazlum Kırıtak ve Nesteren Ören Çevre ve Sağlık Komisyonuna, Mustafa Tüccar, İbrahim Erdallı ve Ertan Serbest Tarım Komisyonuna, Filiz Sengel, Cengiz Aydın ve Zahide İlki Yerlikaya Hukuk Komisyonuna, İ.Tolga Sürekli, Filiz Sengel ve Zahir Gürbüz AB Uyum Komisyonuna seçilirken Gayri Menkul Satış Komisyonu asil üyeliğine Veli Keskin yedek üyeliğine ise Filiz Sengel seçildi.