Gaziantep"te 2 yıl önce, 3 çocuğunu zehirli kola içirerek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 31 yaşındaki Ali Y., cezaevindeki koğuşunda ölü bulundu.

Lokantada çalışan Ali Y., 2007"de eşi Sevgi Y."nin şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk edip babasının evine gitmesine sinirlendi. Eşiyle barışma çabaları sonuç vermeyen Ali Y., olay günü 155"i arayarak polise rahatsızlandığını, çocuklarının da yataklarında hareketsiz yattığını bildirdi. Eve gelen polis ekibi 10 yaşındaki Ali, 7 yaşındaki Selcan ve 5 yaşındaki Gizem'in cesediyle karşılaştı. Gözaltına alınan baba Ali Y., Emniyet Müdürlüğü"nde midesinden rahatsız olduğunu söyledi. Hastaneye kaldırılan babanın midesi yıkandı.

Olay yeri incelemesi sırasında bir şişe ve kola kutusunda fare zehiri, zehirli şişede de çay kaşığı bulundu. Savcılık talimatıyla anne Sevgi Y. ve kardeşi M.D. de gözaltına alındı. Anne Sevgi Y. ifadesinde, eşinin kendisini sürekli dövmesi nedeniyle bir hafta önce evi terk ettiğini ve boşanmaya karar verdiğini belirterek şunları söyledi:
“Eşim bana "Eğer gelmezsen çocuklarla intihar edeceğim" dedi. Daha önce de böyle tehditler savurduğu için inanmadım. Çocuklarım telefonda bana "Babamız günlerdir bize meyve almadı. Bize yakında Allah"ın yanına gideceğimizi, orada çok meyve yiyeceğimizi, bunun için de bizi zehirleyeceğini, cennete gideceğimizi söylüyor" dedi. Bu cani yaşamayı hak etmemeli.”

KENDİ KANINDA ZEHİRE RASTLANMADI
Sorgusunda, eşine "dönmediği takdirde kendisini öldüreceğini" söylediğini öne süren Ali Y. ise, “İkna olmadı, eve dönmeyeceğini söyledi. Bunalıma girdim. Kolanın içine fare zehri karıştırıp içtim ve uyudum. Sabah kalktığımda çocuklarımın cesediyle karşılaştım. Ben kendimi öldürmek istedim, çocuklarım da zehirli koladan içmiş olabilirler” dedi. Ancak, kanında zehire rastlanmayan Ali Y.'nin çocuklarını zehirlediği anlaşıldı. Ali Y. tutuklanırken, eşi ve kayınbiraderi suçsuz bulunup serbest bırakıldı.


SABAH SAYIMINDA ANLAŞILDI
Gaziantep 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde "Tasarlayarak kasten çocuklarını öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılaması süren Ali Y., tutuklu bulunduğu Gaziantep E Tipi Cezaevi"ndeki koğuşunda sabah sayımında yatağında ölü bulundu.


Sabah sayım saati sırasında koğuş arkadaşlarının seslenmesine karşılık uyanmayan Ali Y.'nin kaldığı D6 koğuşundaki tutuklular, kapılara vurarak cezaevi görevlilerini çağırdı. Cezaevi infaz koruma memurlarının çağırdığı sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede Ali Y.'nin ölmüş olduğu anlaşıldı. Cezaevi Cumhuriyet Savcısı Abdullah Vermez"le birlikte yapılan kontrolde, yüzü ve baş kısmının morardığı görülen Ali Y.'nin cesedi Şehitkamil Devlet Hastanesi Morgu"na konulup, otopsi yapıldı. Vücudunda herhangi bir darp ve yara izine rastlanmayan Ali Y.'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için, alınan doku örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu"na gönderildi.


Doktor kontrolünde ilaç kullandığı belirtilen Ali Y.'nin olay nedeniyle yaşadığı bunalımın etkisiyle tansiyon veya kalp rahatsızlığından ölmüş olabileceği sanılıyor.