Kan davası yüzünden internette “Yalancı yarim” rumuzlu sahte profil oluşturdular. Kendini Nermin olarak tanıtan kadının verdiği randevuya gelen hasımlarını tuzağa düşürüp öldürdüler. 6 tutuklu için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis isteniyor.

İstanbul Esenyurt’ta oturan Özkan Alas (28), internette kadın diye konuştuğu kan davalıları tarafından tuzağa düşürülüp öldürüldü. Tetiği çeken ve cinayeti planlayan tutuklu sanıklar Abdülkadir Azlağ, Kamuran Çaçur, Cengiz Çaçur, Şeyhmus Çaçur, Ezgi Şenyurt ve Ahmet Demir’e “Kan davası güderek öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. İddianameye göre Mardin Derik’te yaşayan Alas, Çaçur ve Azlağ aileleri arasında 7 Eylül 2010’da kavga çıktı. Kavgada Emrah ve Emrullah Azlağ öldürüldü. Çifte cinayetin ardından Vahdettin Alas tutuklandı. Akraba olan Çacur ve Azlağ aileleri, Alas Ailesi’nden bir kişinin öldürülmesi yönünde karar aldı. Hedefteki isim, Vahdettin Alas’ın İstanbul’a taşınan yeğeni ve damadı, 2 çocuk babası Özkan Alas olarak belirlendi. Abdülkadir Azlağ, “yalanciyarim1987@.......” adresinden sahte bir profil oluşturup Özkan Alas’a internetten arkadaşlık teklifi gönderdi.

Nişanlısını gönderdi

Özkan Alas, “Nermin” olduğunu sandığını Azlağ’la samimiyeti ilerletti, ev adresini ve telefonunu verdi. Sanıklar, bir süre sonra “Nermin” diye Özkan Alas’la, sanıklardan Şeyhmus Çaçur’un nişanlısı Ezgi Şenyurt’u tanıştırdı. 4 Mart 2011’de Ezgi Şenyurt buluşmak için Özkan Alas’ı aradı. Alas evden çıkar çıkmaz Kamuran Çaçur tarafından vuruldu. Polis, cinayeti Alas’ın ailesini ve sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarını inceleyerek çözdü.