Özel hayatı hakkında şimdiye kadar konuşmayan Merkel, ev işlerini eşiyle nasıl paylaştıklarını, alışveriş listesi yapıp eşini alışverişe gönderdiğini, evindeki hizmetçinin izinli olduğunda temizliği nasıl hallettiklerini ilk kez anlattı.

KOCASINA ALIŞVERİŞ LİSTESİ YAPIYOR

Merkel, "Emma" adlı kadın dergisinde yayımlanan röportajında, şimdiye kadar kimsenin bilmediği ev yaşamını açıklarken, alışveriş için "Eşim Sauer'e alışveriş listesi hazırlıyorum, o da hafta sonlarında alışveriş yapıyor" dedi.

Evlerinde bir hizmetçi çalıştırdıklarını belirten Merkel, "Ancak her şeyi o yapmıyor. Biz eşimle kimin çamaşır makinesini açacağı ve çamaşırları asacağı ya da kimin ne zaman alışveriş yapacağı gibi konularda anlaşıyoruz" dedi.

EV TEMİZLİĞİ İŞİNİ PAYLAŞIYORLAR

Merkel, evin temizlenmesinin hizmetçinin işi olduğunu, ancak onun izne ayrılması durumunda, temizlik işini de eşiyle konuşarak aralarında paylaştıklarını ifade etti.

Kendisinin uluslararası konferanslara ev sahipliği yaptığı durumlarda, Sauer'in de eşlerin programına ev sahipliği yapmasını güzel bulduğunu belirten Merkel, "Ancak ben kendisine 'Bunu yapacaksın' demiyorum. Kendisini teşvik ediyorum" diye konuştu.

Sauer'in de bu tür programlarda yer almaktan zevk duyduğunu ifade eden Merkel, eşi için, kısıtlama olmadan, bilim adamı olarak mesleğini yapabilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Joachim Sauer, bir kuantum kimyası profesörü ve Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nde öğretim üyesi. Angela Merkel de aslında bir fizikçi. Çiftin hiç çocukları yok.

Forbes dergisinin "Dünyanın en güçlü kadınları" listesinde bu yıl dördüncü kez liste başında yer aldı.