İstanbul Üsküdar’da 3,5 yıl önce emniyet şeridinde aracını kontrol ederken Faruk Kalkavan’ın kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Sinem Yalçın’ın ailesi geçtiğimiz hafta yaşadıkları bir olayla bir kez daha yıkıldı. Yalçın ailesi, polisin “Kalkavan’ı ne kadar zamandır tanıyorsunuz? Ortaklığınız var mı? Şu an nerede?” sorusuyla neye uğradıklarını şaşırdı.
 
Viyana Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi mezunu moda tasarımcısı kızları Sinem Yalçın’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan ve kazaya neden olan firari sanık Faruk Kalkavan ’ın yakalanması için çabalayan Neşe ve Sinan Yalçın çifti geçtiğimiz günlerde yaşadıkları ilginç olayla bir kez daha yıkıldı. Kızlarının ölümüne yol açan Faruk Kalkavan’ın 5 yıl 6 ay hapis cezasının geçen Mart ayında Yargıtay’ca onanmasına rağmen yakalanmamasına isyan eden ailesi, son yaşadıkları olayla acılarının bir kez daha yenilendiğini söyledi.
 
‘Ortaklığınız var mı?’
 
Yalçın çiftinin sahibi olduğu Üsküdar’daki Şafak Modaevi’ne 29 Temmuz cuma günü gelen sivil iki polis memuru, çalışan Burcu Güler’e Faruk Kalkavan’ı tanıyıp tanımadığını sordu. Genç kız Neşe ve Sinan Yalçın ’a haber verdi. İş yerine gelen acılı anne babaya Faruk Kalkavan ’ı aradıklarını söyleyen sivil polisler, adres olarak buranın verildiğini ve hakkında tutuklama kararı olduğunu söylediler.
 
Bir de sorguya çektiler
 
Sinan Yalçın, Faruk Kalkavan ’ın kızları Sinem’in ölümüne neden olduğunu ve tutuklanması için mücadele ettiklerini söyledi. Yalçın çiftinden aldıkları yanıtla görevli polisler de aile kadar şaşırırken, araştırmalarını tamamlamak için bazı sorular daha sordu. Sinan Yalçın, “Faruk Kalkavan’ın bir adresinin de burası olduğunu ve tanıyıp tanımadığımızı sordular. Ellerindeki resmi belgelerde savcılık ve emniyet yazılarını görünce gerçekten aradıklarını anladım.
 
Kalkavan’la ortak olup olmadığımızı, tanışıklığımızı sorguladılar. Biz kendisinden şikayetçi olduğumuzu belirtmemize rağmen, adres olarak gösterildiği için sorularına devam ettiler. Bize ‘Adresini biliyorsanız söyleyin, kaç yıldır tanıyorsunuz?’ gibi sorular sordular. Savcılık talimatıyla geldiklerini söyleyerek evrakları doldurdular ve ayrıldılar. Hem evlat acımızı pekiştirdiler hem de ilgisiz yerlerde aradıklarını öğrendik. Kalkavan, mutlaka ailesiyle görüşüyor. Ailesi sorgulansa ya da yakınları takip edilse nerede olduğu ortaya çıkar” dedi. Baba Yalçın, şaşkınlık yaşadıkları olayın ardından Üsküdar Emniyet Müdürlüğü’ne gittiklerini ve yetkililerden “Üzgünüz ama savcılıktan aldığımız talimatla bu soruları yönelttik” yanıtını aldıklarını da sözlerine ekledi.
 
Müjde alacağımı sandım
 
Anne Neşe Yalçın da dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman kendisini 1 yıl hapis cezasına mahkum ettirdiğini hatırlatarak “Kızımızın ölümüne neden olan adamın cezasını çekmesini isterken biz suçlu bulunuyoruz. Yardımcımız beni aradığında sanığın yakalandığı müjdesini alacağımı sandım, polisler ‘Kalkavan nerede? Ortaklığınız var mı? ’ gibi sorular sorunca yıkıldım. Eğer böyle arıyorlarsa zaten bulmaları imkansız ” dedi.
 
vatan