Bülent Şanlıkan imzası ile yaralan habere göre, Kuşhan'ın zayıflama kampında can veren Dila için öldüğü gün 3 tane fatura kesilip, bavuluna konulduğu ortaya çıktı.
Kilo vermek için gittiği Dr. Muzaffer Kuşhan'ın Polonezköy'deki merkezinde yaşamını yitiren Dila Kurt'a (19) ilişkin ortaya çıkan detaylar isyan ettirecek türden.

Galatasaray eski Asbaşkanı Ali Dürüst'ün yeğeni, Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Dila, 7 Eylül 2008'de merkezde fenalaşarak yaşamını yitirmişti. Dila için öldüğü gün 3 adet fatura kesilip bavuluna konulduğu ortaya çıktı. Faturalardan biri 7 Eylül, diğerleri ise 10 ve 31 Ağustos tarihli. Anne Şule Kurt olaya isyan ediyor: 'Bu nasıl bir çirkinlik, nasıl bir vicdan böyle.' İLAÇ KULLANMASI BİLE ÖNEMSENMEDİ Dila'nın merkeze girişte doldurduğu form da dikkate alınmamış. Genç kız, 'Glucophage' (şeker dengeleyici) adlı ilacı kullandığını belirtmesine rağmen, kayıtlarda 'hastalık belirtilmedi' ibaresi yer alıyor. Anne Şule Kurt, 'Thyroxin (troid ilacı) ve Glucophage kullanıyordu. Kuşhan, engel teşkil etmediğini, hemen tedaviye başlayabileceğini söyledi. Hastanın sağlık kontrolü olmadan, nasıl işlem yapabiliyor' dedi.


AİLEDE ZAMAN AŞIMI KORKUSU
Olayın 'şüpheli vaka' olarak değerlendirildiği halde, merkezin koruma altına alınmadığını belirten anne, 'Orası neden hemen mühürlenmedi. Kuşhan merkezi kapatıp temizlik yaptırdı' dedi. Öte yandan sürecin uzaması, ailenin bakanlık aleyhine açacağı davanın zaman aşımına girmesi ihtimalini doğurdu.


SÖZDE HASTANE KUŞHAN'IN
merkezine yönelik Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu raporunda, 2002 yılından bu yana izinsiz ve ruhsatsız çalıştığı belirtildi. Jandarma ise, Kuşhan'ın zayıflama merkezine 'Yataklı Konaklama Tesisi İşletme İzin Belgesi' vermiş. Ancak, işletmeden 'Kuşan Sağlık ve Turizm San. Tic. Ltd Şti' adına kesilen faturalardaki, 'Özel Kuşan Hastanesi Polonezköy' ibaresi dikkat çekiyor. Merkezin, kapısında ambulansı bile olmadan uzun yıllardır bu şekilde hizmet vermiş olması ise oldukça dikkat çekici.


FORMÜLE İNCELEME YOK ANNE
Şule Kurt, 'Tesiste, ağzı açık kaptan suyla karıştırılan bir ilacın kullanımı teşvik ediliyordu' dedi. Avukatı Şerifi Deniz Oral ise, 'Dila'yı haftada 2 kilo 300 gr vermeye zorlamışlar. Bu kiloyu veremeyen daha fazla Kuşhan içeceği ve Magnesie Calcine karışımı almaya teşvik edildi. İkisinin de kullanım ve sunum şekli kanuna aykırı. Dila, 44 günde ağırlığının 1/6'sından fazlasını verdi. Bu koşullarda bir ölüm doktor için sürpriz olmamalı' diye konuştu. Kuşhan içeceğinin de Adli Tıp'ta incelenmediği öğrenildi.


ADLİ TIP RAPORU HALA ÇIKMADI
ACILI anne, aradan geçen 10.5 aylık süreye rağmen Dila'nın ölüm nedeninin ortaya konulmamasına tepkili. Savcılık da Adli Tıp raporu hazır olmadığı için dava açamıyor. Münevver Karabulut cinayetindeki 'sperm izi skandalı', İsmail Ağa cinayetinde 'kan örneklerinin karıştırılması' anneyi daha da öfkelendiriyor. 'Adli Tıp Kurumu'na olan güvenimiz kökünden sarsıldı' diyen Şule Kurt, olası hata ihtimalinin tedirginliğini yaşadığını belirtiyor.