Tekirdağ"ın Çorlu İlçesi"nde aşırı yağış nedeniyle taşan Çorlu Deresi"nin üzerindeki köprüden geçmek isterken sel sularına kapılan 19 yaşındaki Neşe Mandacıoğlu"nun cesedi, 58 gün sonra dün bulundu.

Kızını rüyasında gördüğünü belirten baba Hasan Mandacıoğlu, "Kızım rüyamda beni çağırdı ve derede olduğunu söyledi. Ben de derenin etrafında kızımı aradım ve cesedini buldum" dedi.

21 Mart günü meydana gelen olayda Sağlık Mahallesi"nde oturan Neşe Mandacıoğlu ile kız kardeşi 17 yaşındaki Emine, su almak için Sarılar Köyü yolu üzerindeki çeşmeye gitti. Su dolu bidonları el arabasıyla taşıyan iki kardeş, dönüşte taşan Çorlu Deresi"nin üzerindeki köprüden geçmeye çalıştı. Suyla kaplı köprünün üzerinden geçerken devrilen el arabasını tutmak isteyen Neşe Mandacıoğlu, azgın sulara kapıldı.


Yardıma koşan çevredekilerin kurtarmaya çalıştığı Neşe, akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Bunun üzerine Çorlu Sivil Savunma ve İtfaiye ekipleri, 1 hafta boyunca derenin etrafında Neşe"yi arama çalışmalarını sürdürdü. 1 hafta süren çalışmalardan umut kesilince arama çalışmalarına son verildi.

Ancak acılı aile, kızlarının cesedini aramayı sürdürdü. Önceki gece rüyasında kızını gördüğünü söyleyen baba Hasan Mandacıoğlu, yakınlarına "Rüyamda Neşe bana "Baba gel beni al. Deredeyim hálá" diyordu" dedi. Bunun üzerine sabah erken saatlerde dere kenarına inen Hasan Mandacıoğlu ve yakınları, dere kenarında arama çalışması başlattı. Neşe"nin cesedi, düştüğü köprünün 4 kilometre ilerisinde bulundu. Polise haber verildi ve ceset sudan çıkartıldı. Neşe"nin yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Neşe"nin cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu"na gönderildi. DHA