UŞAK'ta AKP İl Başkanı Ali Işık ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı'nın görevden ayrılmaları, yerel bir gazeteci tarafından, kentin en işlek yerlerinden İsmet Paşa Caddesi Tiritoğlu Parkı'nda `İki Ali'den kurtulduk' yazılı pankart asılıp bin kişilik lokma dağıtılarak kutlandı.

"İki Ali Uşak'a büyük zarar verdi. Onların gidişini lokma döktürerek kutluyoruz" diyen yerel yayın yapan internet haber sitesinin sahibi gazeteci Kazım Şen, Işık ve Taşçı'yı da lokma yemeye davet ettiğini, ancak ret yanıtı aldığını belirterek şöyle konuştu:

"Uşak iki Ali'den çok çekti. Faydaları olduğu kadar zararları da oldu. Özellikle Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, görev yaptığı 5 yıllık süreçte sağlık çalışanlarına adeta işkence yaptı. Birçok kişiyi sürgüne gönderdi. Görevinden ayrılmasından dolayı sağlıkçılar huzura kavuştu. Bir anlamda onların adına bu lokmayı döktürmeye karar verdim. Uşaklılara ve sağlık çalışanlarına bu iki Ali'nin istifası hayırlı olsun diyorum."

Sağlık Müdürü Taşçı'nın, hakkında yaptığı haberler nedeniyle kendisiyle de uğraştığını öne süren Şen, "Taşçı, yaptığım haberler nedeniyle hakkımda en az 30 kez savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurularının bir tanesi hariç hepsi takipsizlikle sonuçlandı. Yalnızca bir dava devam ediyor. Bundan böyle kente yarardan çok zarar getiren bürokratlar görevinden ayrıldığında, kutlama için lokma döktürmeyi gelenek haline getireceğim" diye konuştu.

`ALLAH AKIL FİKİR VERSİN'

Eski İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ise, "Allah bu arkadaşlara akıl fikir versin, ben kendilerini dikkate dahi almıyorum. Bu nedenle bu konuda da yorum yapmayacağım" demekle yetindi.

AKP İl Başkanı Ali Işık, iki kez ertelenen ve 1 Ağustos'ta yapılması planlanan AKP Uşak İl Kongresi öncesinde partinin önünü açmak için, Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı da aile hekimi olabilmek için bir hafta önce görevlerinden istifa etmişti.