48 öğrencisi bulunan ve 15 öğretmen ve personelin görev yaptığı okulda, bitkisel örücülük kursu, yağlı boya resim kursu, ebru kursu ve bebek yapımı kursunda üretilen eserler sergilenerek büyük beğeni topladı.
Okul Müdürü Mesut Çağlar, Görsel Sanatlar Öğretmeni Derya Durali ve El Sanatları Öğretmeni Ezgi Tunç'un öncülüğünde 15 öğrencinin katılımı ile açılan sergide; ebru ve yağlı boya resimlerin yanı sıra el işi ürünleri ve el yapımı bebeklerin bulunduğu sergi açıldı.
Zihinsel Engelliler öğretmeni Çiğdem Çermeli Ceylan ile Dilara Erdem ve hemşire Serap Yaşar Ece tarafından çalıştırılan öğrenciler, görsel gösteride bulunarak, danslar, skeç, zeybek oyunu ve fasıl konseri sundu.
Söke Kıryarlar Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Çağlar, yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince, beyaz bayrak aldıklarını, ayrıca Toplam Kalite Yönetimi ekip kategorisinde ''Renklerin Dili Projesi'' ile Aydın ikincisi olduklarını ifade etti.
Çağlar, şunları kaydetti:
''Engellilerin istihdamı ile ilgili proje hazırlayıp Avrupa Birliği'nin onayına sunduk. Bunun dışında servis elemanı hizmetleri kurs öğrencilerinin eğitim alacakları ve hizmet verecekleri uygulama kafeteryası yapmak istiyoruz. 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında okulumuzun bahçesinde komple bahçe düzenlemesi yapmak istiyoruz'' dedi.
Hilmi Fırat Huzurevi Müdürü Hülya Kurtay, sergi ve gösterilerin büyük bir emeğin ürünü olduğunu belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bir kuruluşu olarak huzurevinde yaşlılara hizmet verildiğini, eğitim ve uygulama okulunda da sosyal devlet anlayışı gereğince eğitim gerçekleştirildiğini ifade ederek, bu nedenle her iki kurumda farklı yaş guruplarına aynı anlayış doğrultusunda sevgi ve dayanışma içinde hizmet sunduklarını söyledi. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg