İşte Süper Lig"de 8"de 8 yaptıktan sonra 7 haftada 14 puan kaybeden sarı-lacivertlilerde Daum"dan Kocaman"a, Carlos"tan Kazım"a dek yapılan affedilmez hatalar.

Kocaman"ın kulüp içerisinde takıma yakın bir "köstebek" kullanmaması yaşanacaklara önlem alınamamasının "1" numaralı nedeni...

F.BAHÇE"DE son 7 haftada gelen 14 puan kaybının ardından başkan Aziz Yıldırım ve yönetim duruma el koyma gereği hissetti. Peki işler bu noktaya gelmeden neden bir şey yapılmadı. Ne takımın oynadığı oyun, ne oyuncuların disiplin sorunları, ne de iç çekişmenin önüne geçilemedi. İşte sadece VATAN"ın ulaştığı sarı-lacivertlilerin ilk 8 haftanın ardından serbest düşüşe geçmesinde sebep olan ve F.Bahçe yönetiminin üzerinde durduğu temel sıkıntılar:

AYKUT Kocaman"ın kulüp içerisinde takıma yakın bir "köstebek" kullanmaması yaşanacaklara önlem alınamamasının "1" numaralı nedeni. Çünkü Samandıra"da futbolcularla ilgili tüm detayları bilenler çalışan personel. Tercümanından masörüne hatta çaycısına kadar çalışanlar oyuncuların ne zaman ne yapacağından haberdar olmalarına ve zaman zaman da üstlerine bilgi verip, yaşanacak olumsuzlukları engellemeye çalışmalarına rağmen bunlar kaale alınmadı ve olan oldu.

KASIMPAŞA maçı öncesinde cezalı Kazım ve Santos"un akşam yemeğe gideceği ve oradan da bara geçecekleri haberini sportif direktör Aykut Kocaman"a iletildi. Ancak Kocaman, Kasımpaşa maçından saatler önce gelen bu bilgiyi değerlendirip engel olmaya çalışmadı. Ve sonra F.Bahçe"nin "Susurluk kazası" meydana geldi.

KOCAMAN, karakteri ve kişiliği gereği "köstebek" tercihinde bulunmaması oyuncuların özel hayatlarında yaşadıklarından bihaber kalmasına neden oldu.

İŞİN enteresan tarafı da Kocaman"ın bu "bilgi sızması"na karşı tavrının oyuncular tarafından takdir görmesi. Takım Daum"a, kendileri aleyhine yaptığı suçlamaya varan açıklamalar sonrasında güvenini yitirirken, Kocaman futbolcular arasında yükselen değer oldu... Ali Bilgin, Bekir, Deniz gibi forma şansı bulamayan isimler başta olmak üzere sportif direktör Aykut Kocaman"ın teknik direktörlük hayâlini dahi kuruyorlar...

ALEMCİLERİN "kelepçe" fantezisi

Partilerden geriye kalan kelepçe gibi kanıtların bulunmasıyla F.Bahçeli futbolcular, kendi evlerini parti merkezi haline getirdiler.

ÇILGIN partilere konu olan otelin ambiyansı kusursuz olan "Kral dairesi" kalıntılarıyla da meşhur. Saatini, kolyesini, gözlüğünü unutanlar oldu bu odada. Ama otelin "housekeeper"larının (kat görevlileri) bulduğu bir şey var ki; F.Bahçeli alemci futbolcuların hayâl güçlerini peşinen ortaya koyuyor. O da alemden arta kalan oda görevlilerinin yatak üzerinde buldukları kelepçe...

ORGANİZATÖR KAZIM

BU hızlı yaşantı sadece otellerin "Kral dairesi"nde gerçekleşmiyordu. Çok göz önünde olmaya başlayan yıldız isimlerin yaptıkları kulaktan kulağa yayıldıkça korku da başladı. Son haftalarda otel yerine evler tercih edilmeye başlandı. Bekar oyuncular Kazım ve Vederson"un evleri "parti merkezi" haline gelirken, perde arkasında hep biri isim vardı. Kazım... Kazım tüm gece partilerinin organizatörüydü.

Savunma ön tarafta baskı olmamasından şikâyetçi

LUGANO, Bilica ve Volkan Demirel takımdaki savunma zaafından muzdarip. Defansın belkemiğini oluşturan bu üçlü “Rakipleri karşılamaktan canımız çıkıyor. Ön tarafta baskı olmayınca vızır vızır geliyorlar. Burun buruna kalıyoruz. Destek alamayınca yoruluyoruz ve hep 2. yarılarda gol yiyoruz.” diyerek isyan ediyorlar.

KAYNAYAN kazan sonrasında takımdan ayrılmak isteyenlerin sayısı da arttı. Carlos, dışında Ali Bilgin, Deivid, Güiza, Bekir ve Semih gibi oyuncular devre arası ya da sezon sonu takımdan ayrılmak istiyor.

Yerli-yabancı gerginliği içeride aldı başını yürüdü

HUZURSUZLUĞUN bir başka sebebi de yerli-yabancı gerilimi. Türk oyuncuların bir kısmı yabancıların vurdumduymaz tavırlarından artık usanmış durumdalar. “Zaten üvey evlat gibiyiz, yabancılar barlarda geziyor kimse uyarmıyor. Kaybettiğimiz maçlar sonrasında dünya umurlarında değil, süslenip, bir güzel kremlenip, lüks arabalarına binip yine gece yaşantısına dalıyorlar” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. Daha önce hep takip altında olan bu isimler ceza alacakları korkusuyla akşamları dışarı adım atamıyorlardı. Samandıra"daki başıboşluk F.Bahçe"de gece hayatının hortlamasına neden oldu.

Tumani"nin tercüman kompleksi sorun yarattı

SAMANDIRA"DAKİ problemlerden biri de Daum"un yardımcısı ve tercümanı Ayhan Tumani... Tumani, her fırsatta tercüman değil, antrenör olduğunu vurgulayıp oyuncuların saygısını kazanmaya çalışsa da bu takım ambiyansına yarardan çok zarar veriyor. Gerilen ipler son olarak Tumani"nin takımdaki önemli bir oyuncuya sert şekilde “Ayağını indir” demesiyle koptu. Antrenörünün üzerine yürüyen futbolcuyu arkadaşları tutarken, artık bir grup Türkçe dersleri gören Tumani"yi "ti"ye almaya başladı.

Başkan affetmeyecek

Yıldırım, takımın düzelmesi pahasına hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacak. Devrede 3-4 oyuncunun gönderilmesi gündemde.

F.BAHÇE"DEKİ kaos ortamından artık başkan Aziz Yıldırım"ın da haberinin olması hem iyi hem de kötü haber... Çünkü kolları sıvayan ve takıma çeki düzen vermek isteyen başkan ilk icraatında (Kazım ve Önder A2"ye yollandı) gösterdi ki; F.Bahçe"de disipline dönüş "kanlı" olacak... Devre arasında da takımın huzurunu bozan tüm oyuncular rakama bakılmadan satılacak, Carlos konusu netleşecek.

İŞİN ucunun ta Daum"a kadar varması bile gündemde. Çünkü Beşiktaş"taki 2. dönemi başarısız olan Daum için F.Bahçe"deki ikinci dönemiyle ilgili şüpheler iyiden iyiye arttı.

KRAL DAİRESİ ALEMCİLERİNE "TIK" YOK

F.BAHÇE"DEKİ bir diğer sıkıntı da oyuncuların magazin programlarına kadar varan gece yaşantıları. Özellikle de yaklaşık 1.5-2 aydır Kadıköy-Kozyatağı"nda bulunan 5 yıldızlı bir oteli buluşma noktası olarak kullanan sarı-lacivertli futbolcuların bu renkli hayatları performans düşüklüğünün ana sebepleri arasında.

LÜKS otel furyasını her ne kadar kaptan Alex başlatmış olsa da gelişmeler onun kullanım amacının çok dışında yaşandı. İlk olarak Alex"in evlilik yıldönümünü kutlamak üzere romantik amaçla kiraladığı "Kral Dairesi", daha sonra bekar olan Santos, Vederson, Kazım ile haziranda dünyaevine giren Carlos"un hep beraber gerçekleştirdiği gece partilerinin değişmez mekanı haline dönüştü.

GECELİĞİ tam bin 500 Euro olan odada partiler bayanların da katılımıyla sürekli hale geldi hatta ara ara bu dörtlü dışında evli ve 7 çocuğu olan Fabio Bilica kendi partisini yaptı. Tüm bunlara rağmen yönetimden ses çıkmaması kafaları karıştırdı. / vatan