Nazilli Ticaret Odası (NTO), esnaf ve tüccarı desteklemek için işyeri mülk sahiplerinden kiracılarına destek çağrısında bulundu.
Geçtiğimiz ay içerisinde "Haydi Nazilli Alışverişe" sloganı altında büyük bir kampanya başlatan ve Nazilli"de birçok işyerini bu kampanyaya çağıran NTO, bu kez işyeri mülk sahiplerine seslenerek kira ücretleri konusunda kiracılara kolaylık sağlanmasını istedi.
İşyeri mülk sahiplerine seslenen ve ekonomik kriz süresince kiracılara destek isteyen NTO Başkanı A.Gültekin Kılınç, “Tüm Dünya"da yaşanan global ekonomik krizin etkileri ülkemizde de hissedilmektedir. Her ne kadar iktidar aldığı ve almaya devam ettiği ekonomik tedbirler sayesinde bu süreç en az kayıpla atlatılmaya çalışılsa da her kriz döneminde olduğu gibi işletmeler ve üreticiler tabii olarak ilk önce maliyetlerini sorguluyorlar. Ancak işletmelerin imkanı dahilinde azaltmaya çalıştığı masraf ve giderlerinin yanında hiçbir müdahale imkanı olmayan giderleri de mevcut. Bu giderlerin başında "İşyeri Kiraları" gelmektedir. Nüfusu sürekli olarak artan Nazilli"mizde işyerlerinin belli bir merkezde yoğunlaşması ve işyeri sayısının aynı kalması doğal olarak gayrimenkul fiyatlarını yükseltmekte ve bu da kiraları, dolayısıyla satış maliyetlerini olumsuz etkilemektedir” dedi.
Böyle dönemlerde her kesimin fedakarlıklar yapması gerektiğine işaret eden Kılıç, “Yıllık yüzde 5 kazancı ile ayakta durmaya çalışan bir işyeri daha yüksek oranlardaki artışlarla kirasını ödeyemez. İşyerini kapatmak zorunda kalır. Yeni kiracı da bu şartlarda uzun süre ayakta kalamayacaktır. Bu nedenle işyeri mülk sahiplerinden ekonomik kriz etkilerini hafifletinceye kadar dileğim, 2009 yılında kiralara zam yapmamaları veya kiraları yeniden gözden geçirerek esnaf ve tüccarımızı bu zor gününde destek olmaya davet ediyorum. Nazili"nin, Nazilli halkının geleceği şehrimizin ekonomik gelişmesine bağlıdır. Bu gelişme mücadelesinde zorlukları bertaraf etmek sorumluluğu toplumun bütün kesimlerine düşmektedir” diye konuştu.