DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, askere gitmemek için hile yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Düsseldorf'ta uçak kapısında 4 polis tarafından gözaltına alınan Demirtaş, "Elime kimse silah verip, beni asker yapamaz" dedi.

'Türk askeri olmam'

'Askere gitmemek için hile yaptığı' gerekçesiyle tutuklanan DTP lideri Demirtaş'ın, jandarmaya teslim edildikten sonra 'Elime kimse silah verip beni zorla asker yapamaz' dediği öne sürüldü....

Askerlik görevini yapmamak için sahte çürük raporu almakla suçlanan ve bir süredir bulunduğu Almanya'dan dönüşünde önceki gün gözaltına alınan DTP lideri Nurettin Demirtaş, askeri mahkemece tutuklandı.

'Yakışmadı'

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanan Demirtaş, Sincan L Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Nurettin Demirtaş'ın, Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındıktan askeri mahkemeye sevk edildiği ana kadar geçen 14 saat süresince, güvenlik görevlileri ile zaman zaman sohbet ettiği öğrenildi. 4 polis tarafından gözaltına alınan Demirtaş'ın buradaki ilk sözleri, "Bu yakışmadı" oldu. DTP lideri Demirtaş'ın, jandarmaya teslim edildikten sonra ise "Benim elime kimse silah verip, beni asker yapamaz" diye konuştuğu öne sürüldü.

'Sürpriz sanıklar'

Demirtaş, Savcılık ifadesinde ise suçlamaları reddetti. Demirtaş'ın, "Herhangi bir çeteyle ilgim yok. Beni hastaneye sevk ederseniz konu aydınlanacaktır. Hatta sanık ve şüpheliler arasında farklı pozisyonda insanlar da olacaktır" dediği öğrenildi.

Takvim