AYDINPOST ÖZEL-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Aydın Valisi H. Avni Coş'un ev sahipliğini yapacağı Cumhuriyet resepsiyonu öncesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor.
Aydın'da 12 Eylül'de yapılan referandum öncesinde sık sık gündeme gelerek eleştirilere hedef olan Aydın Valisi H. Avni Coş'un davetine katılmama yönünde ortak karar alan siyasi partiler olduğu öğrenildi.

MHP'DE ORTAK KARAR
Referandum öncesinde de Vali Coş'la tartışmalar yaşayan Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Teşkilatı, tüm kadrolarıyla birlikte resepsiyona katılmama kararı aldığını belirtti.
Konuyla ilgili Aydınpost'a konuşan MHP İl Başkanı Hasan Muti, "Sayın Vali'nin olduğu bir yerde bulunmama kararı aldık. Kendisi tüm uyarılara rağmen bir siyasi partinin temsilcisi gibi davranmakta ısrarcıdır. Sadece çelenk koyma törenin Ata'nın huzurunda olmamız gerektiği için bulunduk. Fakat Vali Coş'un ev sahipliği yaptığı resepsiyona katılmayacağız. AKP'ye karşı mücadele verdiğimiz bir ortamda bu davete icabet etmeyeceğiz" dedi.
Muti, ayrıca Aydın'da bulunan Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu'nun da resepsiyona iştirak etmeyeceğini, diğer vekillerin ise Ankara'da bulunduğunu açıkladı.

CHP İL BAŞKANI GİTMİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Tunç Aytur ise, bu akşam önce Kuşadası'nda sonra İncirliova'daki örgüt resepsiyonlarına katılacağını açıkladı. Aydın Valisi Coş'un kendilerine davette bulunduğunu fakat davete katılmayacaklarını, yönetimden kimseninde resepsiyona gitmeyeceğini belirtti.

MERKEZ İLÇE'YE DAVETİYE YOK
CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş
ise, 29 Ekim resepsiyonuyla ilgili olarak "Bize davetiye yollanmadı. Gelmeyen bir davete zaten katılmamız söz konusu olamaz" diye konuştu.

DP NE DÜŞÜNÜYOR?
Demokrat Parti İl Başkanı Engin Polat,
bu akşamki Cumhuriyet resepsiyonuyla ilgili olarak ise, "Parti olarak herhangi bir protesto düşüncemiz. İşim nedeniyle ben İstanbul'da olacağım fakat yönetimdeki arkadaşlara katılmaları için görüş bildirdik" dedi.