Daha kışın ortasındayız ama bunun yazı da var… Ve şimdiden biliyorsunuz ki bu kış yine kilo aldınız, rejim kapıda. Bu sene daha ‘doğru’ bir diyet uygulayın, en ‘klasik’ hatalara düşmeyin. İşte diyet sırasında yapılan 10 hata:

1- DİYET VE DÜŞÜK KALORİLİ ÜRÜNLERE ‘TUTUNMAK’

Gerçekçi olalım. Diyet kola kalorisi düşük olsa da, gazlı bir içecek. Yağı azaltılmış cips de hâlâ cips… Eğer kilo vermekte ciddiyseniz, bu tür işlenmiş gıdalardan kaçının.

2- YANLIŞ SPOR YAPMAK, AĞIRLIK KALDIRMAMAK

Ağırlık kaldırmak korkutucu ve zordur. Koşu bandında terlemek çok daha kolay… Fakat ağırlık kaldırmak, kasları yağa dönüştürmenin ve o göbekten kurtulmanın en etkili yollarından biri.

3- UZUN SÜRELİ EGZERSİZE GÜVENMEK

En az bir saat boyu sokakta yürümeyi veya koşu bandının üzerinde kalmanın yeterli olacağını düşünüyorsunuz, değil mi? Esasında, kilo vermek isteyenler için belki de 15 dakika süren ama daha yoğun bir egzersiz, bir saatlik yavaş bir koşudan daha etkili.

4- YETERİNCE UYUMAMAK

Araştırmalara göre, günde altı saatten az uyuyan kişilerin bedeni ertesi gün daha fazla kalori depolama eğilimine giriyor. Her gece sekiz saat uyumaya çalışın.

5- GERÇEK DIŞI HEDEFLER BELİRLEMEK

Dikkatli ve kararlı olursanız istediğiniz kiloya inebilirsiniz. Fakat bu bir gecede olmayacaktır. İmkânsız hedefler belirlemeyin yoksa sadece hayal kırıklığına uğrarsınız.

6- KİLO VERMEYİ YAP VERMEKLE KARIŞTIRMAYIN

Nihai hedefiniz, yağı kasa dönüştürmek. Ve kaslar yağdan daha yoğundur. Bu şu anlama geliyor: Tartının ibresi aşırı oynamalar göstermiyor olsa bile ilerleme kaydediyorsunuz.

7- YETERİNCE SU İÇMEMEK

Herkesin bildiği bir gerçek: Metabolizmanızı hızlandırmak için bol su için.

8- TARTIDAN İNMEMEK

Sabırlı olun. Ağırlığınız gün içinde son olarak ne yediğinize göre zaten değişir. Kilo vermek uzun vadeli bir oyundur.

9- YETERLİ YEMEK YEMEMEK

Evet beslenme biçiminizi değiştirmeniz ve muhtemelen daha az yemeniz gerektiği doğru. Fakat yeterince yemiyorsanız, egzersiz yapacak enerjiniz de olmaz.

10- YETERİNCE PROTEİN ALMAMAK

Mesele sadece ne kadar yediğinizle değil, ne yediğinizle de ilgili. Kilo vermek için protein hayati önem taşır. Her gün protein alın.