AYDINPOST HABER SERVİSİ/Erkan AKBAL-Belediye Hizmet Binası’nda gerçekleşen ziyarete aydın CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Belediye Meclis Üyeleri ve AKP Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç’ın beraberindeki heyet katıldı.

Yapılan sohbetin ardından Aydın’ın Büyükşehir olması ile ilgili bir sorunun üzerine Kılınç; yeni çıkacak yasaya göre nufusu 750 binin üzerindeki tüm şehirlerin Büyükşehir kapsamına alınacağını belirtti. Kılınç; her ne kadar belde belediyelerinin kapatılacak olmasına karşın beldelerin şehir statüsüne kavuşarak buraların modern dünyanın gereksinimlerine daha hızlı ayak uyduracaklarını dile getirdi.

SGK Binasının yeri hakkında da sorulan soru üzerine görüşlerini belirten Çerçioğlu; Aydın’a yeni bir SGK binasının tartışmasız olarak ihtiyacı olduğunu, mevcut binanın ihtiyaçları karşılamadığını dile getirdi.

Günde 2 bin 500, 3 bin kişinin girdiği bir kamu binasını yapılacak olan bölgede büyük bir yoğunluk oluşturacağını söyleyen Çerçioğlu, Avrupa’da bile kamu binalarının yapılırken ana arterler üzerinde yapılmadığını, Avrupa yolunda ilerleyen bir ülke olarak alanın daha farklı bir şekilde değerlendirilmesinin, yeni yapılacak SGK Binası’nın yeni yerinin ortak akılla bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Bunun üzerine de bir değerlendirmede bulanan Kılınç, şöyle konuştu:
‘’Kapıları kapatmamak gerek. Kentte yaşayan insanların refahını yaşatmak ve yükseltmek bizlerin en önemli görevlerinden birisidir. Aydın halkı için önem arz eden her konunun konuşularak, insanımız için ortak paydada buluşacağımıza inanıyorum.’’

Daha sonra Kılınç ve beraberindeki heyet Aydın Esnaf Odası’nı ziyaret için ayrılırken Çerçioğlu, Kılınç’a ziyaretleri için teşekkürlerini iletti.
 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

106.20120807092407.jpg