CHP, belediyenin İsfalt şirketinin yeterli teknik donanıma sahip olmasına rağmen, Almanya MÜSİAD yöneticisi Kepenek"ten 8 milyon TL karşılığı aynı hizmeti aldığını iddia etti

İBB belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu"nun, “Ekrem Tosun kimdir” diye sormaya başladıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın oğlu ve gelininin Atasay"ın sahibi Cihan Kamer"le ortak olduğunun ortaya çıkarmasının ardından, İBB meclis başkan vekili adayı Gürsel Tekin de dün yeni bir ismi gündeme getirdi. Tekin, İBB"ye ait İsfalt A.Ş."nin, Eurasfalt adlı şirketten 8 milyon 300 bin TL karşılığında danışmanlık hizmeti aldığını öne sürerken, Kılıçdaroğlu ise, “Şirketin ortağı Serdar Kepenek kimdir?” diye sordu.
Boğaz turuna çıkan Kılıçdaroğlu ile Tekin gazetecilere açıklamada bulundu. İsfalt A.Ş"nin, Amerikan Asfalt Enstitüsü, TÜBİTAK, Karayolları Genel Müdürlüğü ve kendi AR-GE birimlerinin desteğiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Tekin, nedense İsfalt"ın, bir özel firmadan danışmanlık hizmeti aldığını belirtti.
Tekin, “Herhalde İstanbul"un asfaltlarını daha iyi hale getirmek için 10.07.2007"de 1 milyon 752 bin euro artı KDV bedelle Eurasfalt adlı şirketle sözleşme yapıyor” dedi.
Tekin, İsfalt"ın bir yılda Eurasfalt"a 8.3 milyon TL ödediğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu da, şirketin ortaklarından birinin Serdar Kepenek olduğunu belirterek, “Kimdir bu Serdar Kepenek? Asfalt konusunda birikimi nedir?” diye sordu.

MÜSİAD açıklaması
Bu arada Serdar Kepenek"in MÜSİAD"ın Almanya"daki eski yöneticilerinden olduğu öne sürüldü. MÜSİAD"ın açıklamasında Kepenek"in MÜSİAD üyesi olmadığı belirtilerek, “Ancak 2003"te feshedilen ve MÜSİAD"la organik bağı bulunmayan Hamburg MÜSİAD"ın üyesi olarak kayıtlarda yer almış. 6 yıldır MÜSİAD"la bir ilişkisi yoktur” denildi.
Kepenek"in ayrıca, 2 Temmuz 1993"teki Sivas katliamına karışan ve 10 yıllık firariliğinin ardından 19 Şubat 2003"te Sivas"ta yakalanan Yalçın Kepenek"in kardeşi olduğu öne sürüldü. Yalçın Kepenek"in Ankara 1 No."lu Ağır Ceza Mahkemesi"nce 7.5 yıllık kesinleşmiş cezası olduğu ve yakalandıktan sonra cezaevine girdiği belirtildi.

MİLLİYET