AYDINPOST HABER SERVİSİ-CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu görevine iade edilen Didim"in CHP"li Belediye Başkanı Mümin Kamacı"yı kutladı.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu İçişleri Bakanlığı tarafından hakkındaki soruşturmalar nedeniyle görevinden alınan Didim"in CHP"li Belediye Başkanı Mümin Kamacı"nın, Aydın 1"inci İdare Mahkemesinin verdiği kararla görevine dönmesinin ardından bir açıklama yaptı.
Açıklamasında, görevine iade edilen ve yeniden halka hizmete devam eden Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı"yı kutlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur"a da "CHP"liler olarak belediyelerimizle birlikte halkçı belediyeciliğin de, halka hizmetin ne olduğunu göstermeye devam edeceğiz" diye mesaj gönderdi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu"nun açıklamasında “İçişleri Bakanlığı"nın açılan soruşturmaların selametini gerekçe göstererek Didim"in CHP"li Belediye Başkanı Mümin Kamacı"yı görevden alması, hukuk duvarına çarparak geri döndü ve Belediye Başkanı görevine iade edildi.
Bakanlığın Didim"de soruşturmanın selametini düşünürken Kayseri Anakent Belediye Başkanı"nın da adından bahsedilen ve başta rüşvet olmak üzere, yolsuzluk üstüne yolsuzluk iddiasıyla dolu dosyayı görmezden gelmesi ve bu dosyayla ilgili olarak soruşturmanın selametini düşünmemesi çok anlamlı ve ibret vericidir.
Soruşturmanın selameti bakımından görevden alınması gerekenlerin görevlerinde tutulması ama Didim Belediye Başkanımız Kamacı gibi hukuka güvenerek hesap verenlerin uzun süre halka hizmet vermekten uzak tutulması da ayrıca üzerinde durulması gereken bir hukuksuzluktur. Uzun süre Didim"e hizmeti engellenen Belediye Başkanımız Mümin Kamacı yargı kararıyla görevine dönmüş ve kaldığı yerden hizmete devam etmeye başlamıştır. Kendisini içtenlikle kutluyor, bundan sonraki hizmetlerinde de başarılar diliyorum.
Öte yandan CHP Aydın İl Başkanımız Tunç Aytur"un da bu süreçte halka hizmetin aksamaması ve dayanışma için gösterdiği çaba CHP"li olmanın ne anlama geldiğini göstermektedir. Gerek il başkanımız ve gerekse göreve iade edilen Didim Belediye Başkanımız olmak üzere tüm CHP yöneticileri ve Belediye Başkanları önlerine çıkarılan bütün engellere rağmen el ele vererek halka hizmetin de, halkçı belediyeciliğin de ne olduğunu herkese göstermeye devam edecektir."