CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Tarım Çalıştayı"na katılmak üzere gittiği Balıkesir'de  programın düzenlendiği otelin salonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.  Balıkesir'in tarım açısından Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri  olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesirlilerin, kentlerini "Tarımın  başkenti" olarak tanımladığını ve bununla gurur duyduklarını ifade etti.

 Balıkesirlilerin yüzde 30'unun kırsal kesimde yaşadığını ve üretim  yaptığını, alın teri  döktüğünü anlatan  Kılıçdaroğlu, beyaz et üretiminin yüzde  20'sini, yumurta üretiminin yüzde 10'unu, yem üretiminin yüzde 14'ünü  Balıkesir'in gerçekleştirdiğini kaydetti.

 Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Süt üretiminde Türkiye ikincisi, kırmızı et üretiminde de Türkiye  üçüncüsü. O nedenle Balıkesir, 'Türkiye'nin tarım başkenti' tanımını hak eden  kentlerimizden birisi. Üreticilerle bir araya geldik ve onların sorunlarını  dinledik. Onlar üretiyorlar ama ürettiklerini hak ettikleri fiyattan  satamıyorlar. Dertliler. Üreticilerin borç batağı içinde olduğunu hemen hemen her  üretici söyledi. 'Borç batağı içindeyiz' diyorlar. 'Kapıdaki traktör, ahırdaki  inek bize ait değil, bankaya ait. Biz çalışıyoruz, başkaları kazanıyor.  Dolayısıyla zarar ediyoruz' diyorlar. 'Dünyanın en pahalı mazotunu alıyoruz. İlaç  pahalı, gübre pahalı, elektrik pahalı. Her şey çok pahalı ama sattığımız ürünün  karşılığını alamıyoruz' dediler."

  
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu sorunların nasıl çözüleceğini de  üreticilerle konuştuklarını vurgulayarak, "Fındık üreticisinin sorunları var.  Bütün Türkiye konuşuyor ama sadece konuşmayan hükümetin kendisi. Bu kadar dert  varken bu dertlerin üstü örtülmek isteniyor." ifadesini kullandı.

 Vatandaşın gündeminin farklı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şu  değerlendirmeyi yaptı: "Sayın Erdoğan'ın gündemi ise ayrı. Fındık üreticisinin gündemi ayrı  Sayın Erdoğan'ın gündemi ayrı. Efendim beyaz et, buğday ve hububat üreticisinin  gündemi ayrı Sayın Erdoğan'ın gündemi ayrı. Sayın Erdoğan'ın tek gündemi var.  O da benim. Tabii bu beni mutlu ediyor. Onun gündeminde sadece ve sadece benim  olmam beni mutlu ediyor. Benimle ilgileniyor, benimle uğraşıyor, benimle konuşmak  istiyor, bana çatıyor. Amaç acaba toplumun yoğun gündeminden toplumu nasıl  koparırım? Beni üzen nokta asıl burası. Türkiye'nin gerçek sorunlarını  konuşamıyoruz ve tartışamıyoruz."

 SİYASETİ BIRAKIRIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  dün kendisiyle ilgili  açıklamalarda bulunduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "80 milyon yurttaşıma sesleniyorum. 4 yılda, CHP iktidarında  terörü kesinlikle bitireceğim. Bitirmediğim takdirde siyaseti tümüyle  bırakacağım. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum" diye konuştu.