Ormanlık arazide ağaç keserek alan açan iki köylü, cezalarını ağaç dikerek çekti. Akyazı ilçesinde ikamet eden İhsan Bursalı (43) ve Abdurrahman Ateş (47) hakkında 'orman alanını işgal' suçlamasıyla dava açıldı. Mahkeme, 10'ar aylık hapis cezasını 'ağaçlandırma yapmaya' çevirdi. Kararın ardından iki sanık, görevliler nezaretinde 50 fidanı tek tek dikti.

Akyazı Sulh Ceza Mahkemesi, kendi arazilerinde alan açmak için ağaç kesen İhsan Bursalı (43) ve Abdurrahman Ateş'e (47) ödül gibi ceza verdi. Suçu 'denetimli serbestlik' kapsamında değerlendiren mahkeme, sanıklara verilen 10 ay hapis cezasını 50 fidan dikmeye çevirdi. Denetimli Serbestlik ve Yardım Şube Müdürlüğü tarafından genelde ilk ve sonbaharda uygulanan cezadan memnuniyet duyduklarını söyleyen köylüler, "Hapis yatmaktansa bu cezayı çekeriz daha iyi." dedi.

Bursalı ve Ateş'in 'orman alanını işgal' suçundan yargılandığı davada karar duruşması geçen hafta görüldü. Hapis cezasına çarptırılan sanıkların ekonomik ve sosyal durumunu göz önüne alan mahkeme, cezaları denetimli serbestlik kapsamında 'ağaçlandırma yapmaya' çevirdi. Mahkeme, suça konu işgal alanına, orman ağaçlarıyla uyumlu 50 fidanın suçlular tarafından tedarik edilerek dikilmesini kararlaştırdı. Kararın ardından iki sanık, satın aldıkları fidanları, orman işletme görevlilerinin nezaretinde tek tek dikti. Kestiği ağaçların yerine elleriyle fidanlar eken İhsan Bursalı, "Burası dedemden kalma bir yer. İhtiyacımı karşılamak için 3-5 ağaç kesmiştim." dedi. Cezasını fidan dikerek çekmekten mutlu olduğunu ifade eden Bursalı, "Hapis yerine 50 fidan dikmemi söylediler. Hapis yatmaktansa bu cezayı çekeriz." diye konuştu. Abdurrahman Ateş ise satın aldığı arazinin orman alanı olduğunu bilmediğini kaydederek, "Açma yaptım. Ancak orman alanı çıktı. Mahkeme, sabıkam olmadığı için fidan dikme cezasını uygun gördü. Fidan dikmek cezaevine girmekten güzel." ifadelerini kullandı.
zaman