Balıkesir'de eşinin eve kilitleyip iki gün boyunca plastik sopa, kerpeten, makas ve bıçakla işkence yaptığı Nurgül O, kendisini ikinci kattan atıp canını zor kurtardı.  Selami Ö.'nün, eşini işkenceyle öldürüp eve getirdiği kıyma makinesinde parçalamayı düşündüğü iddia edildi. 

Adana'dan yaklaşık 2 ay önce Balıkesir'e taşınan 10 yıllık evli çift arasında yaşananlar, kadınlara yönelik şiddet olaylarını gözler önüne serdi. Öldürmeye teşebbüs, adam kaçırma, tecavüz, zorla alıkoyma ve işkence suçlarından aranan Selami Ö.,  eve kilitlediği eşi Nurgül Ö.'ye, iki gün boyunca plastik sopa, kerpeten, makas ve bıçakla işkence yaptı. Kocasının bir anlık dalgınlığını fırsat bilen Nurgül Ö., ikinci katın penceresinden aşağı atlayarak canını zor kurtardı. Yaralı kadın, 4 gün boyunca hastanede tedavi gördü.

KERPETENLE İŞKENCE
Adana'da oturdukları dönemde uğradığı şiddet sebebiyle evden kaçtığını, ancak eşinin çocuklarını öldürme tehdidi üzerine geri dönmek zorunda kaldığını belirten Nurgül Ö., yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:

"Eve döndükten 15 gün sonra bana büyük bir sürprizi olduğunu söyleyerek çocuklarımı amcası ve dedesine gönderdi. Eve geldiğinde, elinde sallayarak büyük bir plastik boru gösterdi. Kıyma makinesi aldığını, evde kıyma yaparak satacağımızı söyledi. Bütün kapıları kilitledi. Beni, sesimin çıkmayacağı bir odaya döve döve götürdü. Kerpeten, makas, bıçak ve plastik boruyla karşıma geçti. Bütün vücuduma plastik sopayla vurmaya başladı. Kerpetenle kollarımı, bacaklarımı ve ellerimi sıktı. Bana, 'Seni kıyma makinesinde doğrayacağım. İlaçlar aldım. Seni iki ay boyunca iyileştirip iyileştirip döveceğim. En sonunda da seni uyutup bütün organlarını keseceğim ve kıyma makinesine atacağım.' dedi."

DEFALARCA TECAVÜZ ETTİ
Eşinin kendisini iki gün süreyle banyoya kilitleyerek işkenceye devam ettiğini dile getiren Nurgül Ö., film gibi ölümden kaçış hikâyesini ise şöyle dile getirdi: 

"Fazla bağırmamam için ilaç verdi. Hapın etkisiyle bana defalarca tecavüz etti. 'Eve üç dört kişi daha getireceğim, resimlerini çekip çocuklarıma göstereceğim. İnternette bu görüntüleri yayınlayacağım.' dedi. Daha sonra banyoya girdi. Banyodayken kapıyı da açık bırakıp bana bakıyordu. Yüzü sabunluyken bulduğum fırsatla kendimi pencereden aşağıya attım. Doğruca polise gittim ve beni hastaneye kaldırdılar."

Devletin kendisine ve çocuklarına el uzatmasını isteyen Nurgül Ö., "10 yıldır bana sürekli şiddet uyguluyordu. Adana'da defalarca polise şikâyette bulundum, 'Beni öldürünce mi bu adamın peşine düşeceksiniz ya da yakalayacaksınız?' dedim ama hiçbir şey yapılmadı." dedi. Nurgül Ö., kocası tarafından kaçırılan 3 çocuğunun bulunmasını ve kendilerine devletin yardım elini uzatmasını istedi.

'BENİ BULMADAN YAKALAYIN' 
Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Nurgül Ö.'ye, erkek kardeşi Gaffur M. destek oluyor.  Onunla birlikte hastaneden güçlükle savcılığa gelen ve ifade veren şiddet mağduru kadın, eşinin yeniden kendisini bulmasından korkuyor. Daha önce bisküvi toptancılığı yaptığı belirtilen Selami Ö.'nün iflas ettiği, bu sebeple Balıkesir'e yerleştiği öğrenildi. 

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova ise Balıkesir Barosu ile görüşerek Nurgül Ö.'ye ücretsiz avukat tahsis edilmesini isteyeceklerini açıkladı. Akova, "Maalesef Türkiye'de kadınlarımız, aile içi şiddete maruz kalıyor. Bazen bunlar ölümle sonuçlanıyor. Nurgül kardeşimize elimden gelen tüm desteği vereceğim. Her konuda yanında olacağım ve bu olayın peşini bırakmayacağım." açıklamasını yaptı.
 mynet