Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, “Türkiye"de İşitmeyen Çocuk Kalmasın” kampanyasına destek vermek için düzenlenen özel davete katıldı.
Genelkurmay Başkanlığı görevini devrettikten sonra ilk kez Rüşdü Saracoğlu standında taraftarı olduğu Fenerbahçe"nin bir maçını izleyen Yaşar Büyükanıt, sivil giysileriyle bu kez de Filiz Akın"ın onursal başkanlığını yaptığı Starkey İşitme Vakfı"nın Türkiye kolu olan Eğitim, Sağlık ve Yardım Vakfı"nın (EMÖV) bir organizasyonunda ortaya çıktı. EMÖV tarafından düzenlenen kampanyada sosyal güvencesi bulunmayan bin 500 kişiye işitme cihazları verildi.

İşitme cihazının hediye edildiği çocuklar dün Feriye Lokantası"nda sanatçılar ve Büyükanıt ile bir araya geldi. Yaklaşık 20 dakika süren ziyaretinde çocuklara moral aşılayan Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına; “Ben de her sade vatandaş gibi gündemi takip ediyorum. Bundan sonra vaktimi böyle hayır işlerine adayacağım” yanıtını verdi. Büyükanıt, son günlerdeki terör olaylarını da kınadığını ifade etti.

İşitme cihazı takılan çocuklarla yakından ilgilenen Yaşar Büyükanıt, Fenerbahçeli olduğunu öğrendiği bir çocuğa “Senden olimpiyat madalyası bekliyorum” diyerek, bir madalya taktı ve kendi kullandığı sarı lacivert renkler taşıyan tarağını hediye etti. İşitme cihazı takan çocuklara madalya takan Büyükanıt"ın da sol kulağındaki işitme cihazı dikkatlerden kaçmadı.