Klıçdaroğlu, Yenişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen "CHP Mersin Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de demokrasinin güvencesinin CHP olduğunu savundu.

CHP'nin 56 ilde ön seçim yaptığını, Ankara, İstanbul ve İzmir'de birinci sıraları kadın adaylar için ayırdıklarını anımsatan Kemal Kılıçdaroğlu, kadınlara destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da sandığa giderken üç kez düşünülmesini de isteyerek, "Ülkenin içinde bulunduğu şartlar bizi rahatsız ediyorsa, sokaktaki vatandaşımızı rahatsız ediyorsa, düşünerek sandığa gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Ülkenin 12 yıldır yönetilemediğini ileri süren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon da yoksulun olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, bu tabloyu değiştireceklerini, hiçbir ailenin gelirinin 720 liranın altına olmayacağını iddia ederek, "Söz veriyorum, CHP sözü veriyorum, Kılıçdaroğlu sözü veriyorum. Hiçbir aile 'ben yoksulum' demeyecek. Her ailenin güvencesi olacak, her ailede akşam tencere kaynayacak. Ve yine söz veriyorum, CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" diye konuştu.

ajanslar