CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ve MİT tırları hakkındaki iddialarla ilgili ilk kez konuşan Kılıçdaroğlu, "Beni tasfiye etmeye çalışıyorlar. Hukukun üstünlüğüne inanacağız. Bu ülkede namuslu hâkim, savcılar var. Bunların hepsi aynı değil" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Enis Bey, casuslukla suçlanıyor. Türk adalarına Yunan bayrağını Enis Bey çekmedi, Kozmik Oda'ya FETÖ'nün adamlarını Enis Bey sokmadı. Devletin milyonlarca gizli belgesini FETÖ'ye Enis Bey teslim etmedi.

Eğer, "Casus" olarak birilerini nitelendirmek gerekiyorsa, devletin bütün sırlarını, Kozmik Oda'yı FETÖ'ye açan ve o bilgileri FETÖ'ye elleriyle teslim edenler, gerçek casuslardır. Hiçbir suçu yok, dosyada Enis Bey'i suçlayacak tek bir belge dahi yoktur.

Soruşturmayla karşı karşıya kalırım ya da kalmam; bilmiyorum. Onların savcıları, hâkimleri, polisi. Olabilir. Hiçbir koşulda baskıya boyun eğmeyeceğiz. Başımız dik, onurlu gezeceğiz. Biz yurtseveriz. Vatanını, ülkesini satanlar, ülkenin bütün sırlarını terör örgütlerine verenler asıl hesap vermesi gerekenlerdir.

Ekrem Dumanlı ile görüşmem normal; seçimler sırasında medyayı ziyaret ediyorduk, onları da ziyaret ettik"