Alanya"da adli bir olayla ilgili davada, 8 milyon TL değerinde mal varlığı ortaya çıkan Vergi Dairesi Gelir Şefi 55 yaşındaki Yıldız Oto Ağca"nın, vergi mükelleflerinin defter ve kayıtlarını inceleme tehdidi ve baskıyla haksız mal elde edildiği mahkeme kararıyla saptandı. Yıldız Oto Ağca ile öğretmen olan eşi Orhan Ağca"nın gelirleriyle bu mal varlığını edinemeyecekleri belirtilerek ve malvarlığına el konulması kararlaştırıldı.

Mahkeme: Ahlaksızca eylemler

Alanya 5"inci Asliye Ceza Mahkemesi"nin kararında Yıldız Oto Ağca ve eşi Orhan Ağca"nın malvarlığındaki artışın gelirlerinin mal varlığı ile orantılı olmadığına dikkat çekildi. Çiftin, kişisel ve özel harcamalarında ve tasarruflarında memuriyetinin kullandığı unvanın nüfuzundan istifadeye çalışarak menfaatler elde ettikleri belirtilen kararda, “Soruşturma evrakı arasında bulunan bordro kayıtlarına göre, her iki şüphelinin gelirleri ile orantılı olarak tasarrufları ile edinemeyecekleri menkul ve gayri menkulleri edinirken kanuna ve genel ahlaka aykırı eylemleri ile memuriyetleri nedeniyle kendilerine duyulan güvenden de istifade ile haksız mal edindikleri, borçlarını ödemekten kaçındıkları” ifadesi yer aldı.

Mükellefi tehdit ediyordu

Yıldız Oto Ağca ile Orhan Ağca çiftinin bunları yaparken, memuriyet nüfuzunu kullanarak haklarında yasal yollara başvurulmasını engelledikleri vurgulanan mahkeme kararında, Vergi Dairesi Gelir Şefi olan Yıldız Oto Ağca"nın mükelleflere baskı ve tehditle menfaat sağladığı da şöyle anlatıldı: “Yıldız Oto Ağca"nın bir kısım vergi mükelleflerinin defter ve kayıtlarını inceleme tehdidi ve baskısı altında menfaat elde etmeye çalıştığı, şüphelilerin aynı ve yakın zaman dilimi içerisinde özellikle Yalova ilinden tayinen gelmelerinden hemen sonra Yalova, Antalya ve Alanya"da gayrimenkulları edindikleri...”

"Kaynanam zengin" dedi

Alanya 5"inci Asliye Ceza Mahkemesi"nin kararı, Yıldız Oto Ağca"nın “Kaynanam zengin” yalanına dayanan savunmasını da boşa çıkardı. Kararın bu bölümünde şöyle denildi: “Şüphelilerin beyanlarında anılan bu gayrimenkulleri Orhan Ağca"nın annesi Seher Demirbağ"ın sattığı 2 konutun değerlendirilmesi ve taraflarına bağışlanması suretiyle alındığı ifade edilmiş ise de, yapılan araştırma neticesinde Seher Demirbağ"ın bu tasarrufu yaratacak ekonomik gücünün olmadığının açıklık kazandığı, hatta sattığı beyan edilen iki daire ile oturduğu meskeni satın aldığı anlaşılmıştır.”

"Vatanı seven esnaf" ihbar etti

Alanya Vergi Dairesi"ne hitaben tarihsiz, ihbar edenin adı soyadı, imzası, adresine yer verilmeden "vatanını seven bir esnaf"ibaresiyle gönderilen 1 Nisan 2008 tarihli dilekçe ve ekindeki 4 villa fotoğrafı ile Alanya Vergi Dairesi Şefi Ağca ile ilgili olarak şikayette bulunuldu. Öte yandan Ayrıca Ağca çifti ve birlikte ceza alan kişilerle ilgili "Yeşil"kod adlı Mahmut Yıldırım"ın oğlu Murat Yıldırım ile çete olarak hareket ettiklerine ilişkin iddialar bulunduğu, bunların savcılık tarafından yapılan araştırmada gerçek olmadığının belirlendiği de mahkeme kayıtlarında yer aldı.

Göz kamaştıran mal varlığı

Mahkeme kayıtlarına göre, Ağca çifti, 2000 yılında Alanya"ya tayin edildikten sonra şu malları edindi: “Antalya merkez Bademağacı"nda 400 bin lira değerinde 8 bin 480 metrekare tarla. Korkuteli İlçesi Ulucak Köyü"nde 15 bin lira değerinde 12 bin 250 metrekare tarla. Yalova"nın Rüstempaşa Mahallesi"nde 6 bin lira değerinde daire, Alanya"nın Cikcilli Beldesi"nde 2002 yılında bin metrekare araz. Bilirkişinin geçen yıl 489 bin TL değer biçtiği 4 katlı villa, 15 bin lira değerinde 1996 model Kia marka otomobil, Alanya"nın Kızlarpınarı Mahallesi 774 ada 6 parselde 37 bin lira değerinde 334 metrekare arsa, banka hesaplarında 440 bin 887 TL, 66 bin 850 Euro, 180 bin TL mevduat hesabı, oğulları Onurhan Ağca adına bankada 37 bin 500 Euro.”

Bizim şefin 10 katlı apartmanı var

MAHKEME süresince tutuksuz yargılanan ve kısa süre önce emekliye ayrılarak davanın sonuçlanmasıyla birlikte izini kaybettirdiği ileri sürülen Yıldız Oto Ağca"ya DHA muhabirleri ulaştı. Alanya"daki villasında konuşan Ağca, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. “Eşim devlet memuru açıklama yapamaz. Ben de şimdiye kadar sustum ama artık emekliyim konuşabilirim” diyen Yıldız Oto Ağca şunları söyledi: “Devletin kasasını boşaltanlarla uğraştığımız için bizimle uğraşıyorlar. Şimdi bana iftira atıyorlar. Bütün bunları eski müdür tezgahladı. O müdürün herşeyini bildiğim için benimle uğraşıyor.” ahip olduğu villaya "köyde iki katlı ev", bankadaki yüklü miktardaki paraya "ufak çaplı hesap"diyen Yıldız Oto Ağca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Köyde iki katlı bir evim var, villa değil evim var. Bankada benim ufak çaplı hesabım var. 3 bankada hesabım var, biri emekli ikramiyem, diğerleri de birikimimdir. Banka hesap cüzdanlarımız bendedir, saklı da değildir. Keşke yarım trilyon paramız olsa. Aynı dairede şef olan bir kişinin 10 katlı binası var. Ben yemediğim için karalanıyorum. Benim evimin her köşesinde daha önce arama yapıldı, klozetin içine kadar baktılar temiz raporu var.”

Yıldız: Ayağına patlatma, arkadan şişe tak

YILDIZ Oto Ağca"nın, oğluyla tartışan tezgahtarın dövülmesi davasında birlikte yargılandığı Osman Kaldırım ile yaptığı ve dinlemeye takılan iki ayrı telefon görüşmesinin kayıtları şöyle:

Yıldız Oto Ağca: Efendim

Osman Kaldırım: Aloo

Yıldız Oto Ağca: Efendim abi

Osman Kaldırım: Abla ben şimdi ordayım

Yıldız Oto Ağca: He

Osman Kaldırım: Burada bir Ağrılı kardeş var

Yıldız Oto Ağca: Hıh

Osman Kaldırım: Bırakmadı bizi, "abi" dedi "elinizi ayağınızı öpeyim" dedi. Şimdi ben ordayım dükkandayım. Çocuk daha 16 yaşında. Dedi ki "ben" diyor, "ablamın" diyor, "anamın" diyor "elini öpecem, ayağının altını öpecem" diyor

Yıldız Oto Ağca: Tamam gel, getir getir, elimizi öpsün burada

Osman Kaldırım: Haa

Yıldız Oto Ağca: Getir burada elimi öpsün

Osman Kaldırım: Tamam o zaman getirem senin elini öpecek

Yıldız Oto Ağca: Tamam

Osman Kaldırım: Tamam

Osman Kaldırım: Aloo

Yıldız Oto Ağca: Efendim abi

Osman Kaldırım: Ben bunun ayağına bir tane patlatsam olur mu?

Yıldız Oto Ağca: Yok yok ayağına patlatma arkadan bir tane şişe tak bir de siz... geç..

Osman Kaldırım: Yav her şey oldu da şimdi bayılmış, g... şimdi ben patlatammı, patlatmayammı?

Yıldız Oto Ağca: Yok yok abi, patlatma yeter ona o

Osman Kaldırım: Yav sen beni dinliyorsan bırak bak

Yıldız Oto Ağca: Yok abi patlatma tamam.