Etkinlikte seçim çalışmaları ve göreve gelmeleri halinde gerçekleştirmeyi düşündükleri projeler hakkında bilgiler veren Aydın Belediye Başkan aday adayı Şevket Kaya, seçilmesi halinde altyapı projeleri kadar şehrin gelişimi için sosyal projelere de önem vereceklerini söyledi. Yolu ve suyu olmasına rağmen aynı anda 3 kişinin birden işsiz olduğu aileler olduğuna değinen Kaya, modern belediyecilik anlayışında sosyal projelerinde en az diğerleri kadar önemli olduğunu ifade etti. Belediyecilikte başarılı olmak için ekip çalışmasının önemine işaret eden Kaya, “En iyi personele sahip olsanız bile ekip çalışması yapmazsanız başarılı olamazsınız. Göreve seçilirsem Aydın"da ilk kez bir katılımcı belediyecilik anlayışını hayta geçireceğim. Seçimle göreve gelen 31 meclis üyesinin yanı sıra 31 kadın ve 31 de gençlik olmak üzere 2 ayrı belediye meclisi daha oluşturacağım. Kadın ve gençlik meclisi üyeleri de olağan meclis toplantılarına katılacaklar. Ve her ay bu meclislerde proje yarışması düzenleyeceğiz. Başarılı projeleri uygulayıp, proje sahibini de ödüllendireceğiz. Sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla birlikte hareket ederek, katılımcılığımızı ortaya koyacağız. Yapacağımız her projeyi önce sivil inisiyatif ile görüşüp, daha sonra hayata geçireceğiz” dedi.
Türkiye"de bugüne kadar hiçbir belediyenin ar-ge birimi oluşturmadığına ve ar-ge çalışmaları için kaynak ayırılmadığına dikkat çeken Kaya, “Benim önem verdiğim konuların başında ar-ge yatırımları geliyor. Bugüne kadar böyle bir birim oluşturulmadığı ve kaynak ayırılmadığı için bütün projelerin ayağı hep havada kalmış. Bütün dünya ar-ge"ye önem vermişken, daha biz bu konunun önemini fark edememişiz. Aydın Belediyesi bütçesinin 10"da birini ar-ge"ye ayırsa hem sivil toplum örgütleri için profesyonel yatırımlar ortaya çıkar hem de ayağı yere basan projeler üretirsiniz” diye konuştu.
Hükümetler ile yerel yönetimlerin birlikte ve uyum içerisinde çalışmasının sağlık projeler üretilmesi açısından çok önemli olduğu bilgisini veren Kaya, şunları söyledi: “Uyum olmazsa halkın sizden beklediği sağlıklı projeleri hayata geçiremezsiniz. Akılcı yatırımlar yapmak içinde bu uyum çok önemli. Çünkü şehirde yaşayan insanlar paralarını toplayıp, size emanet ediyorlar. Size şehri-emin diyorlar. Bunuz için çalışmaları yapılmış, alternatifleri olan projeler üretmelisiniz. 87 metrelik mesafeye teleferik yapmak ve araştırmadan şehrin göbeğine modern bir üst geçit inşa etmek çok da akılcı projeler değil gibi gözüküyor. Maalesef Aydın açıklanan 15 tane turizm markası olabilecek şehir arasında yer almıyor. Listede açıklanan birçok ilden daha fazla kültürel ve doğal kaynağa sahip olmamıza rağmen bu listede yer alamamamız çok acı bir şey. Bu konularda belediye başkanların kamuoyuna önderlik yapması gerekiyor. Belediye başkanının işsizlik ve esnafın sorunlarıyla ilgilenmesi ve halkın önünü açacak projeler üreterek liderlik pozisyonunu üstlenmesi lazım”