Gaziantep'te anne ile 3 çocuğu evlerinde tabancayla vurularak öldürülmüş bulundu. Olayla ilgili olarak aranan 3 kişiden ikisi yakalanarak gözaltına alındı. Olay Konak mahallesi 40. sokakta meydana geldi. Sabaha karşı evine gelen baba Adem Aksoy uzun süre zile basmasına karşın kapı açılmayınca kapıyı zorlayarak içeri girdi. Yatak odasına yöneldiğinde ise eşi ve 3 çocuğunu yataklarında kanlar içinde buldu. Bağırma ve ağlamaları duyunca eve gelen, bitişikteki fırının çalışanları, Adem Aksoy'u sakinleştirip polise haber vermesini istedi. Aksoy'un 'Eşimi ve çocuklarımı öldürmüşler, acele gelin' ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, olay yerinde Gül Aksoy, ikiz çocukları 8 yaşındaki Melike ve Kader ile diğer kardeş 14 yaşındaki Melisa'yı hareketsiz yatarken buldu. Cesetler, otopsi için Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı. Evde bulunan tabanca, çok sayıda boş kovan ve Cuma A'dan alınan ruhsatlı tabanca ile ölen 4 kişinin vücutlarından çıkarılan mermi çekirdekleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Daire Başkanlığına gönderildi.
 
Aksoy'un, ilk ifadesinde, evinin bulunduğu sokakta yakalanan Cuma A. ile alacak verecek meselesinden kavgalı olduklarını söylemesi üzerine Cuma A. sokakta etrafa ateş ederken yakalandı. Olayla ilgili aranan diğer iki kişiden biri daha düzenlenen operasyonla yakalandı.
 
Firari olarak aranan şahsın evinde yapılan aramalarda ise, cinayette kullanıldığı sanılan, bir tabanca ile iki adet ruhsatsız pompalı av tüfeği ile bir bıçak ele geçirildi.
 
ŞANS ESERİ KURTULDU
 
Ölen ikizlerin Mersin'deki dedelerinin yanından birkaç gün önce geri döndüğü, 17 yaşındaki ablaları Gizem Aksoy'un teyzesinin evinde olduğu için kurtulduğu öğrenildi. Gül Aksoy'un ise yaşadıkları maddi sıkıntılar yüzünden evlerde temizlik yaparak çocuklarına baktığı tespit edildi.
 
İkizler Melike ve Kader'in İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda ikinci sınıfta okuduğu, Melisa'nın ise aynı okulun 8. sınıf öğrencisi olduğu belirlendi.
 
AA