Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile 2004 yılındaki seçimlerde beraber çalışma niyetlerinin olduğunu ifade eden DP Aydın Merkez İlçe Başkanı İbrahim Pehlivan “Ama o tarih de çeşitli sebeplerden dolayı İlhami bey ile partimiz aynı kulvarda müdahale veremedi. Daha sonraki süreçte İlhami bey genel seçimler öncesi AK Partiden istifa etti. Bugün İlhami bey ile birlikte Aydın Merkez ve İlçelerde bir çok arkadaşımız tekrar özlerine dönüyorlar” dedi.
Müthiş bir kenetlenme hareketi içinde olduklarının altını çizen İbrahim Pehlivan “Şu anda parti içinde olsunlar veya olmasınlar bütün siyasete yıllarını vermiş ağabeylerimizde bu kenetlenmeye destek ve katkıda bulunuyorlar. Genel Başkanımızda Aydın"a en az İstanbul, Ankara ve İzmir kadar önem veriyor ve bunu pek çok kez dillendiriyor. Çünkü Aydın Demokrat Partinin Türkiye"de filizlendiği sembol bir vatan köşesidir. Türkiye"de siyaset kısa zaman sonra farklı bir şekle bürünecek. Demokrat Parti çatısı altında birleşmelere hep beraber şahit olacağız” şeklinde konuştu.
DP Aydın Merkez İlçe Başkanı İbrahim Pehlivan partilerine her pazartesi ve Çarşamba günlerinde Belediye Meclis üyeliği adaylığı ve partiye katılım programlarının basın önünde düzenli olarak yapılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.