Dink cinayeti sırasında Samsun İl Jandarma’da görevli bir kişi, isim vermeden medyaya konuştu ve Samast’ın yakalanmasına ilişkin detaylar anlattı. Dink ailesinin avukatı ”Savcıya da ifade versin” dedi.

Gazeteci Hrant Dink cinayetinin perde arkasına yönelik yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Cinayetin işlendiği dönemde Samsun İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli üst düzey bir askeri yetkili, “Cinayetten sonra Ogün Samast’ın bindiği otobüste oturduğu koltuğun önünde, yanında ve arkasında İstanbul Emniyeti’nden sivil polisler vardı. İstanbul’dan itibaren adım adım izlendi” derken Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, “Kuşkular ve şaibelerin tümü İstanbul Emniyetini işaret ediyor. Savcılığa ihbarda bulunacağız. Jandarma görevlisi mutlaka savcılara ifade vermeli” dedi.

Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de katledilmesinin ardından cinayetin Ogün Samast tarafından işlendiği belirlendi ancak ardındaki güçler tam olarak aydınlatılamadı. Mahkumiyet kararı verilenler üç kişi ile sınırlı kalırken müfettiş soruşturmasında aklanan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul polisine yönelik “ihmal” iddiaları da gündemden düşmüyor. Fırat Haber Ajansı ve Birgün gazetelerinde yer alan dünkü haberlerde cinayetin perde arkasına yönelik ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Eliyle koymuş gibi buldu

Samast’ın Samsun Otogarı’nda yakalandığı sırada Samsun İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yaptığını belirten bir kişi, Samast’ın bulunduğu otobüste oturduğu koltuğun önünde, yanında ve arkasındaki yerlerde İstanbul Emniyeti’nden sivil polislerin bulunduğunu öne sürdü. Görevli, “Samast’ın oturduğu 21 no’lu koltuğun önünde arkasında ve yanında oturan kişiler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı sivil polislerdi” dedi. Trabzon istikametine doğru giden otobüsün Samsun yeni otogara uğradığını ve oranın güvenliğinin İl Jandarma Komutanlığı’na ait olduğunu anlatan görevli, “Otobüs durup kapısı açıldığı zaman, Samsun İl Jandarma komutanlığı’na ait personel otobüse bindi ve söz konusu şahsı eliyle koymuş gibi yakaladı. Hangi koltukta oturduğunu biliyorlardı” ifadesini kullandı. Jandarma görevlisi, söz konusu sivil polisleri bizzat gördüğünü vurguladı. Görevli şöyle devam etti:

Neden İstanbul’da yakalanmadı

“Samsun’a kadar geldiler de, neden cinayetin işlendiği İstanbul’da tutuklamadılar? Cevabı çok basit. Çünkü İstanbul Emniyeti cinayetin sorumluluğunu üzerinden atmak istedi. Avukat Çetin haberi davaya bakan savcılara bir suç ihbarı olarak sunacaklarını ifade etti.