Selçuk Üniversitesi (SÜ) Halk Oyunları Topluluğunun, Tayland'ta düzenlenen ve 4 kıtadan 20 ülkenin katıldığı Dünya Kültürleri Halk Dansları Festivali'nde Türkiye'yi temsil ederek, ''Muhteşem Performans'' ödülünü kazandığı bildirildi.

SÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Tayland Surin Rajabhat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, 15-30 Ocak 2011 tarihleri arasında düzenlenen ''Dünya Kültürleri Halk Dansları Festivali''ne, Türkiye'yi temsilen Selçuk Üniversitesi'nin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, SÜ Halk Oyunları Topluluğu'nun yanı sıra festivale ABD, İsrail, İtalya, Çin başta olmak üzere 20 ülkeden yaklaşık 500'e yakın dansçının katıldığı kaydedildi.

SÜ'nün dansçılarının, 15 gün süren festivalin sonunda organizasyonun en büyük ödülü olan ''Muhteşem Performans'' ödülünü almayı başardığı açıklandı.

Festivalde SÜ olarak Türkiye'yi başarı ile temsil ettiklerini belirten SÜ Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanı Üzeyir Durmuş, şunları kaydetti:

''Organizasyon, halk oyunları gösterilerinin yanı sıra ülkelerin kültürel anlamdaki birliktelikleri ve paylaşımları açısından büyük önem arz ediyor. Biz de bu noktada kültürümüzü, farklı yörelere ait oyunlarımızla, müziğimizle ve kıyafetlerimizle en iyi şekilde anlatırken, aynı zamanda diğer ülkelerle kurduğumuz güçlü iletişim sayesinde örnek bir Türk kimliği ortaya koymaya çalıştık.''

Festivale 37 kişilik, dansçı, müzisyen ve akademisyenlerden oluşan bir kadro ile katıldıklarını anımsatan Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT) Başkanı Öğretim Görevlisi Kadir Ersan Bilgin de 30 dakikalık final sahnesinde aşuk-maşuk, roman, halay, horon ve kaşık oyunlarını sahnelediklerini bildirdi.

Festivalde, yöresel oyunların yanı sıra farklı motif ve desenlerdeki yöresel kostümleri de sergilediklerini açıklayan Bilgin, bu yıl da organizasyonun en çok ilgi gören ekibinin, gerek kostümleriyle gerekse sahnedeki danslarıyla Selçuk Üniversitesi olduğun vurguladı.

A.A.