Türkiye"ye giriş yapan PKK"lıların gövde gösterisine dönüşen karşılama törenlerini kendilerinin de tasvip etmediğini ifade eden Erdem, olaylara tepki gösteren vatansever vatandaşların ve şehit ailelerinin önünde saygıyla eğildiklerini dile getirdi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) tarafından organize edilen basın toplantısıyla gündemdeki konuları değerlendirip kamuoyunu bilgilendirdi. Toplantıda özellikle son günlerde her kesimden tepki çeken PKK"lıların yurda dönüşündeki karşılama törenlerine değinen Mehmet Erdem, şehitlerin arkasından anaların, bacıların, Türkiye"nin ağladığını dikkat çekti. Gözyaşı akıtan şehit analarına bir yenisini daha eklememek, al bayrağa sarılı bir şehit cenazesinin daha Türk milletini yasa boğmasının önüne geçmek için çaba sarf ettiklerini ifade eden Erdem, “PKK konusu 30 yıldır her türlü yol denenmesine rağmen çözülememiş devası bir sorun olarak duruyor önümüzde. Bize şu denebilir. "Madem çözecektiniz 7 yıldır niye beklediniz". 7 yıldır bu sorunu çözmek için en uygun ortamı bekledik. Şuanda hükümetimizle uyum içerisinde çalışan bir Cumhurbaşkanımız var.

Bu sorunu çözmek için şuanda çok müsait bir ortam var. Dağda bir şekilde kandırılmış binlerce kişi var. Bunların kimisi para, kimisi iş vaadiyle kandırılarak dağa götürülmüş insanlar. Bizim öncelikle gençlerimizin kandırılmasının önüne geçmemiz lazım. Şu bir kesin ki PKK"yı da dağıtmamız gerek. Bu kolay değil, bunun arkasında bir sürü soru işareti var. Şu aşamada bizi asıl üzen şudur. Teröristlerin teslim olmasından sevinen kim olur. Biz oluruz. Ama bunu istismar edenler oldu. Örgüt ve DTP bunu istismar etti. Teslim olma sürecinde ve daha sonrasında yaşanan olayları biz de asla tasvip etmiyoruz. Onaylamıyoruz, üzgünüz. Bu vatana sevgisi olanların, şehit analarının duygusal tepkilerini anlayışla karşılayıp, önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Fakat devlet duygusallıkla hareket edemez. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte istismarcılarda olacak. Kuzey Irakta bulunan kampların mutlak surette dağıtılması lazım. Biz hükümet olarak bunu başarmaya çalışıyoruz. Prensibimiz belli tek bayrak, tek devlet, tek vatan tartışmasız olarak herkesin kabul etmesi gereken husustur” ifadelerine yer verdi.