Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) ev sahipliği yaptığı “Karşıdan Karşıya - MÖ Üçüncü Bin’de Kiklad Adaları ve Batı Anadolu” sergisi, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 30 Ekim 2011 tarihine kadar uzatıldı.

Yeni eğitim-öğretim döneminin açılmasıyla daha fazla öğrenciye ulaşması hedeflenen sergi kapsamında Sabancı Müzesi Eğitim Bölümü’nün yürüttüğü atölye ve eğitim çalışmaları da 30 Ekim tarihine dek devam edecek. Serginin uzatılmasıyla beraber, daha önce gerçekleşen ve büyük ilgi gören “Küratör Eşliğinde Sergi Turu” da tekrarlanacak. Dileyenler, sergiyi 17 Eylül Cumartesi günü saat 16:00’da, küratör Doç. Dr. Vasıf Şahoğlu’nun rehberliğinde gezebilecek.

Türk ve Yunan basınının yanı sıra The New York Times ve International Herald Tribune gibi yayınların da övgüyle söz ettiği sergide, Kiklad takımadaları ile Anadolu arasındaki 5000 yıllık ticari ve kültürel ilişkiler inceleniyor. Sergide; Türkiye müzelerinin yanı sıra Atina Milli Arkeoloji Müzesi, N. P. Goulandris Vakfı Kiklad Sanatı Müzesi’nden gelen pek çok önemli buluntu ile aslına uygun inşa edilmiş 14 metrelik bir Kiklad teknesi modeli yer alıyor.

Sergi; salı, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri 10:00-18:00 saatleri arasında, çarşamba günü ise 20:00’ye kadar ziyaret edilebiliyor.